A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Щодо запобігання здійснення самовільних рубок

Дата: 04.04.2022 11:15
Кількість переглядів: 568

Здійснення господарських заходів у межах лісового фонду, зокрема, вирубування дерев і кущів, відповідно статті 69 Лісового кодексу України здійснюється на підставі спеціального дозволу на використання лісових ресурсів (лісорубного квитка), що видається постійними лісокористувачами в установленому порядку. Органи місцевого самоврядування та громадяни не мають права самостійно заготовляти деревину у пришляхових насадженнях в смугах відводу залізниці. В умовах воєнного стану процедура вирубування дерев і кущів у межах лісового фонду не змінюється і здійснюється з урахуванням вимог Лісового кодексу України.

У випадку самовільної заготівлі деревини в захисних лісосмугах залізниці, відповідно до статті 105 Лісового кодексу України, таке порушення лісового законодавства тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільноправову або кримінальну відповідальність відповідно до закону.

Статтею 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення за знищення або пошкодження захисних лісових насаджень у смугах відводу залізниці тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від тридцяти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від ста п’ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Крім цього нараховуються збитки за заподіяну шкоду, завдану лісу за відповідними таксами.

Відповідно до статті 246 Кримінального кодексу України незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, перевезення, зберігання, збут незаконно зрубаних дерев або чагарників, що заподіяли істотну шкоду, карається штрафом від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Про вжиття заходів щодо запобігання здійсненню самовільних рубок у пришляхових лісосмугах

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь