A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Натхненні Моцартом

Дата: 18.02.2022 10:45
Кількість переглядів: 2362

На запрошення Міжнародного фестивалю класичної музики LvivMozArt представників Тернопільщини, а саме: заступника директора з питань розвитку та комунікацій Тернопільського обласного краєзнавчого музею Романа Мацелюха, заступника директора Тернопільського обласного центру охорони та наукових досліджень пам'яток культурної спадщини Людмилу Строцень, інспектора відділу бухгалтерського обліку Великогаївської сільської ради Надію Салабай та головного спеціаліста відділу культури, молоді та спорту Великогаївської сільської ради Оксану Римар для участі у заході Натхненні Моцартом: презентації напряму наукових досліджень Mozartiana Galicia, що відбулася 15 лютого 2022 року в місті Львів у Музеї етнографії та художнього промислу. 
Захід присвячено підсумкам першого року діяльності, а саме дослідження творчості та перебування на землях Галичини - піаніста, диригента, композитора - Франца Ксавера Вольфганга Моцарта (1791-1844). Модератором заходу виступила наукова керівниця напряму, музикознавця Роксолана Гавалюк. Під час форуму онлайн продемонстровано книгу «Моцарт-син. Життя Франца Ксавера у подорожньому щоденнику і листах», яку готують до видавництва, також відбулася відеопрезентація документів, рукописів, музичних творів молодшого Моцарта. Деякі композиції прозвучали у виконанні учасників симфонічного оркестру та оперних співачок. Адміністратор туристично-культурного центру міста Бібрка, експерт Тарас Гринчишин продемонстрував інтерактивну карту туристичного маршруту тих місць, де перебував Ф.К. Моцарт. 

У події взяла участь ініціаторка напряму Mozartiana Galicia, диригентка та арт-директорка фестивалю LvivMozArt Оксана Линів.
Працівниками Тернопільського обласного краєзнавчого музею:  заступником директора з питань розвитку та комунікацій Романом Мацелюхом та завідуючим відділу стародавньої історії Олегом Гаврилюком знайдено кадастровий план земельної ділянки XIX ст. на якій була розташована садиба графів Баворовських в межах села Смолянка й інші картографічні матеріали та передано Великогаївській сільській раді для використання і вивчення. Дані матеріали та власні дослідження презентувала на заході головний спеціаліст відділу культури, молоді та спорту Оксана Римар.
Щиро дякуємо ініціаторам за організацію зустрічі усіх учасників проєкту, за змістовно проведену презентацію, теплу й дружню атмосферу.
Сподіваємося, що й надалі будемо разом працювати задля розвитку даного дослідження й реалізації спільної мети. 
До слова, цього року проходитиме фестиваль класичної музики LvivMozArt з 30 серпня до 4 вересня у місті Львів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь