A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Звіт по зверненнях громадян

Дата: 19.01.2022 10:19
Кількість переглядів: 740

 

Звіт по зверненнях громадян

Великогаївської сільської ради територіальної громади

за 2021 рік.

   

            Робота щодо розгляду звернень громадян в виконавчому комітеті Великогаївської сільської ради (далі – сільській раді) проводилась відповідно до Закону України  «Про звернення громадян», Указу Президента України від 07.02.2008 № 109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування», відповідних рішень виконавчого комітету сільської  ради, розпоряджень сільського голови.

        Основними завданнями Великогаївської сільської ради та відділу «Центр надання адміністративних послуг» є: створення максимально комфортних та сприятливих умов та впровадження зручного графіку прийому мешканців територіальної громади, скорочення і спрощення процедур отримання необхідних документів, унеможливлення будь-яких корупційних дій з боку посадових осіб, відповідальних за підготовку документів дозвільного характеру та результатів надання адміністративних послуг.

       Діяльність Великогаївської сільської ради та відділу «Центру надання адміністративних послуг» здійснюється за принципами:

  • прозорості, відкритості та послідовності дій при наданні адміністративних послуг;
  • орієнтації на суб'єкта звернення - забезпечення ефективної взаємодії із суб'єктом звернення;
  • зворотного зв'язку - встановлення зворотного зв'язку із суб'єктом звернення;

організаційної єдності - взаємодія адміністраторів ЦНАП з суб'єктами надання адміністративних послуг.

 

    Звернувшись до Центру, підприємці та громадяни мають змогу:

- отримати консультації спеціалістів щодо порядку подання звернень різного характеру;

- визначитись із переліком необхідних документів для отримання документів дозвільного характеру чи адміністративних послуг;

- отримати адміністративні послуги, а також оформити документи дозвільного характеру, необхідні для започаткування та ведення підприємницької діяльності.

        

          Протягом звітного періоду, а саме за 2021 рік до Великогаївської сільської ради надійшло  19 386 звернень громадян.

        Результати аналізу звернень за характером питань свідчать:

         Станом на 31.12.2020

ЗЕМЕЛЬНІ ПИТАННЯ (відділ земельних відносин, містобудування, архітектури та комунальної власності) – 979 звернень.

Звернення місцевого значення(дозвільні документи, внесення змін до сесії/виконкому) – 261 звернення.

Надання матеріальної допомоги на лікування – 103 жителям Великогаївської ТГ на суму 616 000 грн.

На поховання окремим категоріям осіб – 12 000,00 грн.

Послуги у сфері архітектури -  116

Довідки – 6 416

Паспортні послуги – 1 146 ( з них паспорта громадянина України у формі  ID-картки – 529 (з них 111 ID- паспортів вперше в 14 років відразу отримано з присвоєним реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП)  ), паспорт громадянина України для виїзду за кордон  – 617).  

Служба у справах дітей - 4

Послуги ГУ Держгеокадастру в Тернопільській області, а саме:

-  внесення до Державного земельного кадастру відомостей (змін до них) про земельну ділянку, державна реєстрація земельної ділянки з видачею витягу з Державного земельного кадастру, видача витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки – 1385.

Послуги Управління соціального захисту ТРДА –  740 звернень.

Реєстрація/зняття з /уточнення місця проживання – 643

Звернення через загальний відділ - 375

     Державний реєстратор:

Реєстрація нерухомого майна в ДРРПНМ  – 2 618

Реєстрація юридичних і фізичних осіб в ЄДР– 305  всього  2 923.

 

  Послуги з Державної реєстрації актів цивільного стану:

Реєстрація шлюбу  - 29        

Реєстрація народження –67

Реєстрація смерті – 172

Всього: 268

Нотаріальні дії (заповіти, довіреності, посвідчення справжності підпису) – 352

     

 За 2021 року у відділі «ЦНАП» надано 67 комплексних послуги єМалятко — для батьків новонароджених. За одним відвідування та однією заявою, поданою он-лайн, зареєстровано народження дитини, присвоєно реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП) та унікальний номер запису у реєстрі, а також подано документи  на отримання допомоги по вагітності і пологах. Що є зручно, швидко та сучасно.

      За консультаціями до відділу «Центр надання адміністративних послуг» звернулось особисто понад 3 663 громадян, також консультації надавались і в телефонному режимі. Найчастіше консультування ведеться з питань надання різних видів соціальних допомог призначення державної допомоги у зв’язку з вагітністю і пологами,  призначення державної допомоги при народженні дитини, усиновлені дитини, призначення державної допомоги на дітей одиноким матерям, призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, призначення населенню субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива. Консультації державного реєстратора з питань реєстрації права власності на нерухоме майно в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, а також реєстрація та внесення змін в Єдиному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців і громадських формувань.  Реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання, з питань оформлення паспорту громадянина України для виїзду за кордон а також з оформлення паспорту громадянина України з безконтактним електронним носієм у формі ID-картки.

  При ЦНАПі у Великогаївської сільської ради працює інформаційно-консультативний пункт для бізнесу, який надає послуги з питань щодо відкриття фізичної особи-підприємця(ФОП), інформацію про класифікатори виду економічної діяльності(КВЕД), про системи оподаткування, а також інформацію про програми для фермерських господарств, про діючи програми підтримки для бізнесу під час карантину,  Строки подання звітностей,інформація щодо ЕЦП та особистого кабінету платника

     Наповнення бюджету Великогаївської сільської ради ОТГ за рахунок надання адміністративних послуг ЦНАП

Державна реєстрація нерухомого майна та юридичних осіб  -  792 659,00 грн.

Паспортні послуги – 313 968,80 грн.

Реєстрація місця проживання – 8 691,42 грн.

Послуги ГУ Держгеокадастру – 125 330,50 грн.

Всього:   1 240 649,72 грн. за  2021 рік

 

       Актуальними залишаються питання:

соціального захисту, надання матеріальної допомоги на лікування ;

питання надання земельних ділянок, встановлення меж земельних ділянок, оформлення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства і т.д. 

        У Великогаївській сільській раді забезпечується першочерговий розгляд звернень інвалідів і учасників бойових дій, учасників АТО, ветеранів праці, громадян, які мають високі урядові нагороди, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, багатодітних сімей, самотніх матерів та малозабезпечених самотніх громадян, які потребують соціального захисту і підтримки, а також скарг, колективних і повторних звернень громадян, звернень, які надійшли через органи вищої влади.

      Звернення громадян забезпечують постійний звязок між державою та її громадянином, надають можливість через проблеми окремого заявника бачити проблему суспільства в цілому, а реалізація через звернення конституційних прав і свобод є кроком до зміцнення демократично правової держави. Тому робота зі зверненнями громадян у Великогаївській сільській раді та її шести старостинських округах буде й надалі пріоритетною  у повсякденній діяльності та спрямованою лише на поліпшення якості розгляду звернень громадян та безумовне виконання вимог законодавства про звернення громадян.

 

     Враховуючи, що рівень роботи із зверненнями громадян є важливим чинником довіри громадян до органів місцевого самоврядування,виконавчий комітет сільської ради  і надалі продовжуватиме роботу по вдосконаленню роботи з розгляду звернень громадян, усуненню причин, що породжують скарги.

 

Начальник відділу

«Центр надання адміністративних послуг»                                   Н.ВИСОЦЬКА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь