A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Калейдоскоп заходів до Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва у Великогаївській громаді

Дата: 15.11.2021 11:23
Кількість переглядів: 1237

Фото без опису

Кажуть, що народ існує доти, доки живе його культура. Українська культура, одна з небагатьох, яка змогла вистояти під могутнім натиском чужих агресивних впливів, зберегти свою самобутність, первозданну чистоту і незамуленість.

Щороку 9 листопада Україна вшановує працівників культури та аматорів народного мистецтва – людей, які присвятили себе благородній справі – зберігати, розвивати і відтворювати безцінні духовні скарби нашого народу.

Цьогоріч святкування професійного свята для працівників культури Великогаївської громади було організоване по-особливому, адже святкували не так традиційно, як щороку.

Святкові урочистості відбулися у Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі ім.Т.Шевченка, де працівники культури спершу мали змогу переглянути виставу «Наталка Полтавка», а після – отримати слова вітань з нагоди професійного свята від керівництва громади.

Голова громади Олег КОХМАН висловив найщиріші слова вдячності тим, хто щоденною плідною працею плекає, творить та примножує національну культуру, звеличує Великогаївську громаду  і мовою мистецтва формує національну свідомість та духовність.

Очільник громади вручив подяки та сувенірні подарунки колективам, які впродовж року представили наш край за межами області та України.

Привітали з професійним святом творців прекрасного й заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів влади – Галина КРАВЧИНЮК, секретар Великогаївської сільської ради – Ірина СКОЧЕЛЯС та начальники структурних підрозділів апарату ради.

Захід минув у теплій та невимушеній атмосфері. Начальник відділу культури молоді та спорту Степан ГУЛЯ  подякував своїм колегам за роботу протягом року, за усі здобутки та перемоги, які отримали творчі колективи на різних конкурсах та змаганнях. Побажав міцного здоровя, творчого вогнику та енергії у всіх справах на благо нашої громади.

Святкувати професійне свято працівники культури продовжили у неділю, 14 листопада 2021 року, - для них було організовано поїздку у Марійський духовний центр "Зарваниця", де усі мали змогу духовно оздоровитися. Працівники культури  взяли участь у Святій Літургії, пройшли Хресною дорогою  та відвідали унікальний комплекс «Український Єрусалим», який вміщає у собі копії найбільших християнських святинь Святої Землі.

Приємно, що кожного року працівники відділу культури вітають і тих, хто вже на заслуженому відпочинку, проте – завжди серцем і душею вболівають за культуру громади та відвідують усі заходи. Начальник відділу культури, молоді та спорту Степан ГУЛЯ , спеціаліст І категорії цього ж відділу Маряна ЗАБЛОЦЬКА разом зі старостами сіл від імені голови громади привітали усіх ветеранів культури, подякували за їх працю, вручивши памятні подарунки.

Ще однією приємністю, яка увійшла в історію цьогорічного святкування, стало те, що з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва у Вишнівецькому палаці відбулися урочистості, організовані департаментом культури, релігій та національностей Тернопільської обласної державної адміністрації, де були присутні голова Великогаївської громади Олег КОХМАН та заступник сільського голови Галина Кравчинюк.  Під час урочистостей заступник голови облдержадміністрації Віктор УСТЕНКО вручив грамоту Тернопільської обласної державної адміністрації голові Великогаївської ТГ Олегу КОХМАНУ за активну співпрацю, розбудову культурно-мистецького простору громади, створення умов щодо надання якісних культурних послуг та з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва.

Голова Великогаївської територіальної громади Олег КОХМАН висловлює щиру подяку відділу культури, молоді та спорту в особі начальника Степана ГУЛІ  за організацію та проведення заходів, присвячених Дню працівників культури.

Відділ культури, молоді та спорту висловлює щиру подяку відділу освіти Велкогаївської сільської ради за наданий автобус та водіям (п.Михайлу та п.Володимиру) за довезення.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь