A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

День пам’яті та примирення

Дата: 08.05.2021 12:01
Кількість переглядів: 1060

Фото без опису

8–9 травня Україна традиційно вшановує День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У ці дні важливо нагадати про непересічну роль українців у перемозі Об’єднаних Націй у Другій світовій війні, висловити повагу всім борцям проти нацизму, увічнити пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у ці роки.

Трагічні роки війни через долі та звитяги чоловіків і жінок – уродженців різних куточків України та світу, які воювали у регулярних арміях або були партизанами, служили у допоміжних формуваннях або на передовій, пройшли всю війну або героїчно загинули в боротьбі. Важливо, що хоч би де перебували ці українці та вихідці з України, вони пліч-о-пліч з іншими народами воювали проти нацизму та дістали високі відзнаки країн, у лавах яких вони служили.

8 травня 1945 року набув чинності Акт про капітуляцію Німеччини. Ця дата дає можливість оцінити внесок Українського народу в перебіг і завершення Другої світової війни, підсумувати її масштабні спустошливі наслідки для України, а також винести життєво важливі уроки для нашої держави сьогодні.

Отже, історія кожного з українців та українок, які воювали в лавах армій різних держав – це історія мужності й самопосвяти в ім’я спільної перемоги над агресором.

Шановні учасники бойових дій Другої Світової війни, низький уклін Вам та щира подяка за героїчний подвиг, відвагу, мужність та жертовність в ім’я свого народу, за патріотизм і незламну волю до перемоги над нацизмом, спасибі, що захищали мирне життя людства, відстоювали рідну Україну.

Від усього серця бажаю Вам міцного здоров’я, бадьорості духу, щастя, радості, родинного тепла та довголіття, миру та злагоди!

Хай завжди поруч з Вами буде людська подяка за Ваші добрі справи!

 

З повагою та за дорученням колективу

голова Великогаївської сільської ради                                     Олег КОХМАН


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь