A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

На Тернопільщині порушники торгівлі підакцизними товарами сплатять 28,6 млн грн штрафів

Дата: 29.04.2021 11:31
Кількість переглядів: 176

Упродовж січня-березня цього  року працівники управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Тернопільській області провели 85 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним. До порушників застосували фінансові санкції на суму 28 млн 610,5 тис. гривень.

За результатами проведених перевірок встановили 107 порушень  Закону України від 19.12.95 №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» та Закону України від 6 липня 1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших нормативно-правових актів, що регулюють виробництво та обіг алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального.

Зокрема,  податківці виявили 23 факти роздрібної торгівлі тютюновими виробами з полиць самообслуговування та 17 – реалізації алкоголю за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін. Трохи менше порушень було щодо реалізації підакцизної продукції без зазначення коду товарної продукції згідно УКТЗЕД – 13. Виявили також 9 фактів невидачі розрахункового документа (чек), незабезпечення ведення у порядку, встановленому законодавством, обліку товарних запасів, стільки ж –  необладнання та відсутність реєстрації рівнемірів-лічильників та витратомірів-лічильників пального, неподання звітності про залишки пального, ще в 7 випадках торгували алкогольними напоями без наявності ліцензії тощо.

Упродовж першого кварталу 2021 року анулювали 59 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями. Також скасували 53 ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробними.

Загалом станом на початок квітня цього року на території області є 4635 діючих ліцензій, з них 2502 – на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 2133 – на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

 

 

Сектор інформаційної взаємодії

Головного управління ДПС у Тернопільській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь