A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

На Тернопільщині кількість декларантів зросла на третину

Дата: 12.04.2021 14:45
Кількість переглядів: 186

До завершення деклараційної кампанії за підсумками 2020 року залишилося трохи менше трьох тижнів. Проте жителі Тернопільщини продовжують активно декларувати доходи. Упродовж січня-березня цього року 5777 осіб подали податкові декларації про отримані доходи. Про це повідомив заступник начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Петро Якимчук. Він додав, що порівняно з аналогічним періодом минулого року кількість декларантів зросла на 1297 осіб або плюс 29 відсотків.

«Із  загальної кількості декларацій 3138 подали громадяни, які зобов’язані були задекларувати свої доходи, а 2639 – ті, хто виявили бажання реалізувати своє право на податкову знижку», – деталізував посадовець.

Наші краяни заявили про отримання 332,4 млн грн доходу. А це на 74,4 млн грн більше, торік. Загальна сума самостійно нарахованих податкових зобов’язань склала 9,9  млн грн податку на доходи фізичних осіб (плюс 2,1 млн грн до 2020 року) та 1,9 млн грн військового збору (на 100 тис. грн більше).

«Відрадно, що жителі Тернопільського краю, які отримували доходи за кордоном, теж активно долучились до деклараційної кампанії. Якщо торік їх було 8, то цьогоріч – 183 особи.  Сума заявленого доходу склала 12,3 млн грн доходу, що на 9,8 млн грн більше, ніж за 2019 рік», – повідомив заступник очільника податкової служби області.

Найчастіше ж краяни декларували доходи від спадку та дарування: вже подано 793 таких декларації на суму 83,9 млн грн. Ще 373 декларанти  інформували про збагачення від продажу рухомого та нерухомого майна, а 174 – про здачу такого майна у найм. Вони отримали відповідно 58,4 млн грн та 5,9 млн грн доходу. Незалежна професійна діяльність посприяла покращенню фінансового стану 88 осіб на суму 6 млн гривень. Про отримання інвестиційних прибутків заявили 24 декларанти на суму 4 млн гривень.

Петро Якимчук наголосив, що особам, які мають обовязок щодо декларування, але ще не виконали його, варто поспішити. А для зручності, комфорту та безпеки варто використовувати електронні сервіси податкової служби, зокрема «Електронний кабінет».

Сектор інформаційної взаємодії

 Головного управління ДПС у Тернопільській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь