A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Про стан ринку праці у Тернопільському районі (Байковецька ОТГ, Білецька ОТГ, Великоберезовицька ОТГ, Великобірківська ОТГ, Великогаївська ОТГ, Підгороднянська ОТГ) станом на 01 квітня 2021 року

Дата: 07.04.2021 14:34
Кількість переглядів: 439

Незайняті та безробітні громадяни. Протягом березня 2021 року у Тернопільський  міськрайонний  центр зайнятості в пошуках роботи звернулися 93 особи з числа проживаючих в Тернопільському районі, що на 14 осіб  менше, ніж у березні 2020 року (107 осіб). Чисельність незайнятого населення, що перебували на обліку протягом січня-березня 2021 року з урахуванням зареєстрованих на початок року склала 1061 особу, що на 206 осіб більше, ніж за аналогічний період 2020 року (855 осіб).

Станом на 01 квітня 2021 року на обліку в центрі зайнятості перебували 824 незайнятих громадян, що проживають в Тернопільському районі (на 01 квітня 2020 року – 517 осіб), з них - статус безробітного мали 482 особи, що на 252 особи більше ніж на аналогічну дату минулого року (230 осіб). Жінки складають 64,3% від загальної чисельності безробітних (310 осіб). Збільшився відсоток молоді до 35 років серед безробітних з 36,5 % (84 особи) на 01.04.2020 року до 37,3 % (180 осіб) на 01.04.2021 року.

Заходи активної політики служби зайнятості.  З метою підвищення рівня соціального захисту незайнятого населення на ринку праці, основна увага приділяється  реалізації заходів активної політики зайнятості. Так, за січень-березень 2021 року проведено 22 майстер-класи «Сучасні джерела пошуку роботи» - 26 осіб, 22 тренінги «Підготовка до співбесіди з роботодавцем» - 30 осіб, 15 тренінгів «Підготовка резюме» - 10 осіб, 15 інформаційних семінарів із загальних питань зайнятості – 25 осіб, 2 інформаційних семінари для військовослужбовців та ветеранів АТО/ООС – 2 особи, 1 інформаційний семінар з орієнтації на службу в збройних Силах України – 1 особа, 7 вебінарів «Підготовка резюме» - 14 осіб,  1 семінар «Ризики нелегальної трудової міграції» - 1 особа, 8 інформаційних вебінарів «Сучасні джерела пошуку роботи» - 7 осіб, 7 вебінарів «Загальні питання зайнятості» - 12 осіб, 1 засідання жіночого клубу «Гармонія» - 1 особа, 1 тренінг із підвищення цифрової грамотності клієнтів служби зайнятості – 3 особи, 1 групова консультація, у т.ч. із залученням соціальних партнерів (підвищення цифрової грамотності клієнтів СЗ) – 3 особи.

Для учнівської молоді проведене 1 засідання клубу «Час Z» (у форматі вебінару) – 40 учнів.

Працевлаштування. В результаті вжитих заходів активної політики зайнятості, за січень-березень 2021 року за сприянням Тернопільського міськрайонного центру зайнятості на вільні та новостворені робочі місця працевлаштовано 101 незайнятих громадян, з числа осіб, що проживають в Тернопільському районі (у січні-березні 2020 року – 275 осіб).

З метою популяризації одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності з початку року проводиться  інформаційно – роз'яснювальна робота серед населення щодо можливості започаткування власної справи за сприянням служби зайнятості. За січень-березень 2021 року проведено 3 засідання клубу для безробітних громадян «Клуб Бізнес-Подій» - 4 особи.

Професійне навчання. У січні-березні 2021 року 7 осіб, що проживають в Тернопільському районі, проходили навчання та підвищення кваліфікації шляхом стажування на виробництві на замовлення роботодавців (у січні-березні 2020 року – 32 особи).

Робота із особами з інвалідністю. У січні-березні 2021 року в міськрайонному центрі зайнятості в пошуках роботи перебували 55 осіб з інвалідністю, з них - статус безробітного мали 47 осіб. 3 особи працевлаштовані. Станом на 01 квітня 2021 року на обліку у центрі зайнятості перебувають 40 осіб з інвалідністю, а статус безробітного мають - 32 особи. Ведеться робота по пошуку підходящої роботи та соціальній адаптації згідно їх індивідуальних програм реабілітації.

Робота з учасниками бойових дій. У січні-березні 2021 року в міськрайонному центрі зайнятості в пошуках роботи перебували 19 учасників бойових дій (статус безробітного мали – 8 осіб), що брали участь у проведенні антитерористичної операції та проживають в Тернопільському районі. 1 особа працевлаштована. Станом на 01 квітня 2021 року на обліку у центрі зайнятості перебувають 13 бойових дій, з них - 3 особи мають статус безробітного. Проводиться відповідна робота одо сприяння їм у підборі підходящої роботи.

Робота з внутрішньо переміщеними особами. У січні-березні 2021 року в Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості в пошуках роботи внутрішньо переміщені особи не перебували.

Вакантні посади та вільні робочі місця. Станом на 01 квітня 2021 року від 22 підприємств, установ та організацій, які фактично здійснюють діяльність на території Тернопільського району наявна інформація про 35 вільних робочих місць та вакантних посад (на 01 квітня 2020 року – 61 вакансія), у тому числі на посади службовців – 11 вакансій, на посади за робітничими професіями – 23 вакансії, на посади, які не потребують кваліфікації – 1 вакансія. Для працевлаштування осіб з інвалідністю наявні 7 вакансій.

Всього за січень-березень 2021 року Тернопільський міськрайонний центр зайнятості від 60 суб’єктів підприємницької діяльності отримав інформацію про наявність 119 вільних робочих місць та вакантних посад (у січні-березні 2020 року – 455 вакансій). Для налагодження співпраці із роботодавцями та територіальними громадами, а також з метою інформування про спектр послуг служби зайнятості, фахівцями центру зайнятості проводяться інформаційні заходи, зокрема з початку 2021 року здійснено 11  виїзних робочих зустрічей в об’єднаних територіальних громадах с. В. Гаї, смт. В. Березовиця, с. Біла, с. Байківці, с. Підгороднє.

На замовлення роботодавців проведено:

 - 2 презентації роботодавця ("СК "ТАС"), в яких взяли участь 3 особи, що проживають в Тернопільському районі;

- 1 міні-ярмарок вакансій (УПО Тернопільської області), в якому взяла участь 1 особа, що проживає в Тернопільському районі.

Відповідно до Закону України «Про зайнятість населення» щодо організації громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру, у січні-березні 2021 року на громадські роботи в Великогаївську сільську раду  направлено 1 особу.

Закон України «Про зайнятість населення» передбачає стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць та працевлаштування на них за направленням центру зайнятості безробітних, які не спроможні на рівних конкурувати на ринку праці та потребують додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню шляхом виплати компенсації роботодавцю у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне  страхування за відповідну особу. За січень-березень 2021 року 2 суб’єктів підприємницької діяльності, які юридично зареєстровані у Тернопільському районі прийняли на роботу 2 безробітних громадян з компенсацією витрат роботодавцю у розмірі єдиного внеску.

 

Вакансії

Графік навчання в ЦПТО

Графік семінарів з роботодавцями

Графік семінарів з шукачами роботи

Перелік професій на видачу ваучера

Перелік професій на навчання

Анонс клубів

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь