A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Стан ринку праці у Тернопільському районі станом на 01 березня 2021 року

Дата: 11.03.2021 16:17
Кількість переглядів: 407

Незайняті та безробітні громадяни. Протягом лютого 2021 року у Тернопільський  міськрайонний центр зайнятості в пошуках роботи звернулися 98 осіб з числа проживаючих в Тернопільському районі, що на 64 особи менше, ніж у лютому 2020 року. Чисельність незайнятого населення, що перебували на обліку протягом січня-лютого 2021 року з урахуванням зареєстрованих на початок року склала 968 осіб, що на 220 осіб більше, ніж за аналогічний період 2020 року.

Станом на 01 березня 2021 року на обліку в центрі зайнятості перебували 847 незайнятих громадян, що проживають в Тернопільському районі (на 01 березня 2020 року – 511 осіб), з них - статус безробітного мали 514 осіб, що на 287 осіб більше ніж на аналогічну дату минулого року. Жінки складають 60,0% від загальної чисельності безробітних. Відсоток молоді до 35 років серед безробітних складає 38,9 %.

Заходи активної політики служби зайнятості.  З метою підвищення рівня соціального захисту незайнятого населення на ринку праці, основна увага приділяється реалізації заходів активної політики зайнятості. Так, за січень-лютий 2021 року проведено 13 майстер-класів «Сучасні джерела пошуку роботи» - 8 осіб, 13 тренінгів «Підготовка до співбесіди з роботодавцем» - 11 осіб, 9 тренінгів «Підготовка резюме» - 6 осіб, 11 інформаційних семінарів із загальних питань зайнятості – 18 осіб, 2 інформаційних семінари для військовослужбовців та ветеранів АТО/ООС – 2 особи, 3 вебінари «Підготовка резюме» - 5 осіб, 5 інформаційних вебінарів «Сучасні джерела пошуку роботи» - 3 особи, 4 вебінари «Загальні питання зайнятості» - 10 осіб, 1 засідання жіночого клубу «Гармонія» - 1 особа.

З початку року проведено 1 засідання клубу для безробітних громадян «Клуб Бізнес-Подій» - 2 особи.

Працевлаштування. В результаті вжитих заходів активної політики зайнятості, за січень-лютий 2021 року за сприянням Тернопільського міськрайонного центру зайнятості на вільні та новостворені робочі місця працевлаштовано 66 незайнятих громадян, з числа осіб, що проживають в Тернопільському районі (у січні-лютому 2020 року – 187 осіб).

Відповідно до Закону України «Про зайнятість населення» щодо організації громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру, у січні-лютому 2021 року на громадські роботи в Великогаївську сільську раду направлено 1 особу.

За два місяці 2021 року 2 суб’єктів підприємницької діяльності, які юридично зареєстровані у Тернопільському районі прийняли на роботу 2 безробітних громадян з компенсацією витрат роботодавцю у розмірі єдиного внеску.

Професійне навчання. У січні-лютому 2021 року 6 осіб, що проживають в Тернопільському районі, проходили навчання та підвищення кваліфікації шляхом стажування на виробництві на замовлення роботодавців.

Робота із особами з інвалідністю. З початку року в міськрайонному центрі зайнятості в пошуках роботи перебували 48 осіб з інвалідністю, з них - статус безробітного мали 41 особа. 1 особа працевлаштована. Станом на 01 березня 2021 року на обліку у центрі зайнятості перебувають 39 осіб з інвалідністю, а статус безробітного мають - 32 особи. Ведеться робота по пошуку підходящої роботи та соціальній адаптації згідно їх індивідуальних програм реабілітації.

Робота з учасниками бойових дій. У січні-лютому 2021 року в міськрайонному центрі зайнятості в пошуках роботи перебували 19 учасників бойових дій (статус безробітного мали – 7 осіб), що брали участь у проведенні антитерористичної операції та проживають в Тернопільському районі. 1 особа працевлаштована. Станом на 01 березня 2021 року на обліку у центрі зайнятості перебувають 13 бойових дій, з них - 3 особи мають статус безробітного. Проводиться відповідна робота одо сприяння їм у підборі підходящої роботи.

Робота з внутрішньо переміщеними особами. У 2021 році в Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості в пошуках роботи внутрішньо переміщені особи не перебували.

Вакантні посади та вільні робочі місця. Станом на 01 березня 2021 року від 19 підприємств, установ та організацій, які фактично здійснюють діяльність на території Тернопільського району наявна інформація про 24 вільних робочих місць та вакантних посад (на 01 березня 2020 року – 87 вакансій), у тому числі на посади службовців – 6 вакансій, на посади за робітничими професіями – 18 вакансій. Для працевлаштування осіб з інвалідністю наявні 4 вакансії.

Всього з початку року Тернопільський міськрайонний центр зайнятості від 41 суб’єкта підприємницької діяльності отримав інформацію про наявність 71 вільного робочого місця та вакантної посади (у січні-лютому 2020 року – 342 вакансій). Для налагодження співпраці із роботодавцями та територіальними громадами, а також з метою інформування про спектр послуг служби зайнятості, фахівцями центру зайнятості проводяться інформаційні заходи, зокрема з початку 2021 року здійснено 9 виїзних робочих зустрічей в об’єднаних територіальних громадах с. В.Гаї, смт.В.Березовиця, с.Біла, с.Байківці, с.Підгороднє.

Скалад безробітних

Профсклад

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь