A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Урочиста академія з нагоди 150-ї річниці від дня народження талановитої майстрині художнього слова Лесі Українки

Дата: 25.02.2021 17:34
Кількість переглядів: 1729

Леся Українка – це митець світового масштабу, її безсмертне ім’я назавжди вписане в українську та світову літературу і є гордістю та незламним символом нашого народу, поруч із геніями Т. Шевченка та І. Франка. В особі Лесі Українки вражає не тільки феномен людської стійкості, а й розмаїття її таланту – поезія, проза, драматургія, публіцистика, літературознавство, етнографія, дитячі твори. За 42 роки Лариса Петрівна Косач створила величезний спадок, а її талант та сила вражали її сучасників та дослідників і продовжує вражати по сьогоднішній день.

   В залі засідань Великогаївської сільської ради 25 лютого відбулася урочиста академія з нагоди 150-ї річниці  від дня народження талановитої майстрині художнього слова Лесі Українки. Вели академію - завідувач клубу села Прошова Леонід Ванжула та бібліотекар села Баворів Христина Шайнюк. Пісню «Давня весна», слова Лесі Українки, виконала Анастасія Гаврилишин з села Кипячка, поезію «Конвалія» читала Аліна Соколовська з села Білоскірка, монолог Мавки драми-феєрії «Лісова пісня» продемонструвала переможниця конкурсу «Міс-громада 2020» Олександра Мазурчак з села Козівки, поезію «До мого фортепіано» читала Тетяна Мудра з села Грабовець, про перебування Лесі Українки у місті Сан-Ремо розповіла жителька села Баворів Марія Хорова, пані Марія та її родина з великим захопленням та цікавістю досліджували життєвий та творчий шлях Лесі Українки.

   Голова Великогаївської територіальної громади Олег Кохман висловлює щиру подяку відділу культури, молоді та спорту за проведення та організацію урочистої академії та усім учасникам та глядачам за участь.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь