A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

«Герої не вмирають!»

Дата: 22.02.2021 14:41
Кількість переглядів: 2039

 Цвіту нашого народу, його славним синам і донькам, які у розквіті сил віддали свою молодість в боротьбі за волю і кращу долю України, воїнам АТО, які продовжили боротьбу Майдану та світлій пам’яті Героям Небесної сотні 19 лютого 2021 року у клубі села Баворів відбувся захід «Герої не вмирають!»

Розпочався захід покладанням квітів до могили загиблого учасника АТО, героя-земляка Миколи Юречка, який спочиває на кладовищі села Застав’є. Місцеві священнослужителі о. Микола  та о. Василь Брегін відправили поминальну панахиду, після якої усі попрямували до клубу села Баворів, де відбувся захід «Герої не вмирають!» до Дня памяті героїв Небесної Сотні.

Сьогодні пригадалися ті буремні події семирічної давнини, коли українці встали на захист рідної неньки України. Пліч-о-пліч  відстоювали право на справедливість, порядок та свободу для кожного мешканця держави. Усі ми долучалися до перемоги Революції гідності: хтось виходячи на мітинги тут у Тернополі, хтось безпосередньо у столиці на Майдані Незалежності, хтось допомагав продуктами, хтось молитвою. На столичному Майдані не було бідних чи багатих, сильних чи слабких, як не було і немає Сходу чи Заходу, тому що рівність і братерство – основна рушійна сила, яка підкорила Україну та весь світ.

Непоступливість тодішньої влади призвела до того, що на Майдані з'явилась ще одна сотня - Небесна. Кожен із них заплатив за свої переконання найвищу ціну - життя. І для нас є святим обов'язком гідно вшанувати Героїв. Щоб ми пам'ятали - хто і за що загинув. Щоб ми їх не зрадили. Хай пам'ять всіх невинно убієнних згуртує нас живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

До присутніх звернувся голова Великогаївської територіальної громади Олег Кохман, який пригадав ті події на Майдані Незалежності, адже сам був учасником «Революції гідності» та висловив подяку нашим захисникам за вірність військовій присязі, мужність та сміливість проявлені у боротьбі з агресором заради захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Почесний гість заходу голова Спілки офіцерів України Тернопільської області Олександр Варакута представив презентацію про гібридну війну сьогодення.

Голова Великогаївської сільської ради Олег Кохман висловлює щиру подяку, відділу культури, молоді та спорту, центру соціального обслуговування та Баворівському старостинському округу за організацію заходу, дуету клубу села Козівка - Івану Ванчурі та Івану Шпаку, ЗААТ «Візерунок» балетмейстр Оксана Федорків та  чоловічому ансамблю Великогаївської сільської ради  за патріотичне виконання своїх номерів.

Ми завжди повинні любити і захищати свою Україну, її милозвучну мову. Пишатись тим культурним і духовним надбанням, яке залишилося нам у спадок від наших предків. Віримо, що війна на сході України скоро закінчиться. Дорогі захисники, завдяки Вашій мужності та витривалості ворог обов’язково відступить і настане мир та злагода на нашій рідній землі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь