A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Прямі телефонні лінії – зручна дистанційна форма отримання консультацій з питань пенсійного забезпечення

Дата: 29.01.2021 14:14
Кількість переглядів: 395

Спеціалісти Пенсійного фонду України в Тернопільській області провели чергові прямі телефонні лінії з жителями Лановецького, Підволочиського, Теребовлянського і Тернопільського районів. Такі заходи передусім є можливістю для громадян особисто дізнатися актуальну і вичерпну інформацію про зміни в пенсійному законодавстві.

У ході спілкування у телефонному режимі фахівці Фонду надали консультації дозвонювачам щодо основних змін у пенсійному законодавстві та умов призначення пенсії за віком. Повідомили, що у 2021 році відповідно до пенсійної реформи збільшуються вимоги до тривалості страхового стажу, який необхідний для виходу на пенсію за віком та зазначили, що тільки ті громадяни, після досягнення 60 років, які мають не менше 28 років стажу мають право на призначення пенсійної виплати. Також, представники Фонду роз’яснили умови виходу на пенсію при недостатній кількості страхового стажу, порядок перерахунку пенсійних виплат працюючим пенсіонерам, можливість укласти договір про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування та ознайомили з переваги оформлення електронного пенсійного посвідчення.

Окрім того, спеціалісти сервісних центрів розповіли дозвонювачам про дистанційні форми обслуговування громадян, що пропонує Пенсійний фонд України та переваги отримання інформації за допомогою мобільного додатку «пенсійний фонд». Детально роз’яснили можливості онлайн-сервісів «електронна трудова книжка» і «пенсійний калькулятор» та пояснили як зареєєструватися на вебпорталі електронних послуг Фонду за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

 Фото без опису

 

Головне управління
Пенсійного фонду України
в Тернопільській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь