A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Ставка 7% та звітність з ПДВ – за новою формою

Дата: 18.01.2021 13:25
Кількість переглядів: 338

Головне управління ДПС у Тернопільській області нагадує платникам податків, які є платниками ПДВ, що декларацію з податку на додану вартість за грудень 2020 року, термін подання якої спливає 20 січня 2021 року, потрібно буде  складати та подавати до органів ДПС вимог Закону України №962-ІХ  від 4 листопада  2020 року  «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки культури, туризму та креативних індустрій», яким були внесені зміни до Податкового Кодексу України. Який набрав чинності з  23 грудня 2020 року.

Також інформуємо, що з 23 грудня 2020 року деякі операції з ПДВ звільнені від оподаткування та оподатковуються за ставкою 7%, а саме: тимчасово, з 1 січня 2023 року до 1 січня 2025 року, звільняються від оподаткування податком на додану вартість операції з постачання послуг з демонстрування, розповсюдження та показу демонстраторами та розповсюджувачами національних фільмів та іноземних фільмів, які дубльовані, озвучені державною мовою на території України, за умови, що такі національні фільми та іноземні фільми адаптовані відповідно до законодавства в україномовні версії для осіб з порушеннями зору та осіб з порушеннями слуху.

Тимчасово, до 1 січня 2023 року, операції з постачання послуг із тимчасового розміщування (проживання), що надаються готелями і подібними засобами тимчасового розміщування (клас 55.10 група 55 КВЕД ДК 009:2010), оподатковуються за ставкою у розмірі 7 відсотків.

При цьому ставка на рівні 7% поширюватиметься й на операції з постачання нерезидентами (імпорт) резиденту на території України вищезазначених послуг.

Тобто резидент, відповідно  ст. 208 Податкового Кодексу України, який буде отримувати кінокультурні послуги від нерезидента, має сплачувати ПДВ із вартості таких послуг за ставкою 7%, а не 20%.

За ставкою 7% на постійній основі оподатковуються операції з:

- постачання послуг із показу (проведення) театральних, оперних, балетних, музичних, концертних, хореографічних, лялькових, циркових, звукових, світлових та інших вистав, постановок, виступів професійних мистецьких колективів, артистичних груп, акторів та артистів (виконавців), кінематографічних прем’єр, культурно-мистецьких заходів;

- постачання послуг із показу оригіналів музичних творів, демонстрації виставкових проектів, проведення екскурсій для груп та окремих відвідувачів у музеях, зоопарках та заповідниках, відвідування їх територій та об’єктів відвідувачами;

- постачання послуг із розповсюдження, демонстрування, публічного сповіщення і публічного показу фільмів, адаптованих в україномовні версії для осіб з порушеннями зору та осіб з порушеннями слуху.

 

Відділ пресслужби Головного управління

ДПС у Тернопільській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь