A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Малий бізнес Тернопільщини надає перевагу спрощеній системі оподаткування

Дата: 30.12.2020 14:00
Кількість переглядів: 465

Станом на початок грудня 2020 року на обліку в Головному управлінні ДПС у Тернопільській області перебували 35251 фізична особа – підприємець. Понад 97 відсотків із них, а це – 34164 платники, здійснюють діяльність та сплачують податкові платежі. При чому, 82 відсотки із них застосовують спрощену систему оподаткування, а це – 28138 підприємців. На загальній системі оподаткування провадять діяльність, 6026 осіб, що складає 18 відсотків.

Більшість бізнесменів, які обрали єдиний податок, надали перевагу другій групі спрощеної системи оподаткування. Їх налічується 13493 особи. Третю групу обрали 9509 підприємців – спрощенців. Першу групу єдиного податку застосовують 5136 осіб.

Нагадуємо, що Законом України від 1 грудня 2020 року №1017-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку та скасування механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій» змінено обсяг доходів, які б дозволяли перебувати на спрощеній системі оподаткування.

Відтак, для підприємців-спрощенців першої групи визначено межу в розмірі 167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року. Бізнесмени другої групи єдиного податку можуть отримувати доходи у розмірі до 834 розмірів мінімальної зарплати. Доходи тих, хто обрав третю групу спрощенки, не повинні перевищувати 1167 «мінімалок». Зважаючи на те, що з січня 2021 року мінімальна зарплата становитиме 6000 грн, то для підприємців на наступний рік обсяги доходів складатимуть відповідно 1 млн 2 тис. грн, 5 млн 4 тис. грн та 7 млн 2 тис. гривень.

 

Відділ пресслужби

Головного управління ДПС у Тернопільській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь