A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Обережно – шахраї активізувались! Бережіть свої гроші!

Дата: 28.12.2020 09:09
Кількість переглядів: 534

Головне управління ДПС у Тернопільській області доводить до відома широкого кола громадськості Тернопільщини про те, що останнім часом в обласному центрі та районах області набули непоодинокі спроби невстановлених шахраїв злочинним шляхом заволодіти матеріальними цінностями у вигляді грошових коштів суб’єктів підприємницької діяльності.

Зловмисники телефонують до суб’єктів підприємництва з телефонних карток мережі стільникового зв’язку і, представляючись службовими особами Головного управління ДПС в області, його територіальних органів чи їх довіреними особами, шахрайським методом вимагають готівку для залагодження так званих перевірок, надання матеріальної допомоги тощо.

Для прикладу, днями таку авантюру шахраї застосували на території Козівського району. Там невстановлена особа зателефонувала одному із керівників підприємства з телефонного номера 095-445-93-95 та представилась службовою особою податкового органу. Псевдо-податківець попросив надати «матеріальну допомогу» для організації проведення заходів із святкування новорічних свят. Після цього, з цього ж телефонного номера надійшло СМС-повідомлення про перерахування 5 тис. грн на картковий рахунок 4223-3870-2725-2991 А-Банку.

Варто зауважити, що шахраї серед телефонних номерів, з яких шахраї намагаються у злочинний спосіб заволодіти грошовими коштами, такі: 095-606-53-18, 050-834-56-87, 095-047-93-61, 063-42-13-730, 073-14-24-939, 097-82-85-958, 073-096-25-72.

Слід зауважити, що злочинна діяльність «телефонних шахраїв» особливо активізувалась напередодні новорічних та Різдвяних свят. Як правило, такими діями займають так звані «телефонні аферисти» та особи, що відбувають терміни ув’язнення.

Здебільшого, завдячуючи пильності свідомих громадян та суб’єктів підприємницької діяльності, такі афери з боку «телефонних шахраїв», своєї реалізації не знаходять. Проте, як свідчить практика, частина громадян та суб’єктів господарювання все ж таки піддаються впливу і надають грошові кошти злочинцям. Представляючись службовими особами податкової служби, аферисти негативно впливають на честь та ділову репутацію податківців і Державної податкової служби загалом.

Тому вкотре нагадуємо, що службові особи Головного управління ДПС у Тернопільській області, його структурних та територіальних органів жодних вказівок збирати гроші від свого імені чи від імені довірених осіб не давали та давати не можуть.

Отож, наполегливо радимо бути пильними та обачними, не вірити сумнівним пропозиціям та ретельно перевіряти інформацію.

У зв’язку з вищевикладеним, звертаємось до небайдужих громадян та суб’єктів підприємницької діяльності Тернопільщини з проханням негайно звертатись до місцевих органів Національної поліції, якщо стало відомо про неправомірні дії псевдо-податківців стосовно суб’єктів господарської діяльності області. Своєчасне інформування може допомогти встановити осіб, які причетні до вищезгаданих шахрайських дій.

 

Відділ пересслужби

Головного управління ДПС у Тернопільській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь