A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Віхи історії. Тернопільський міськрайонний центр зайнятості

Дата: 21.12.2020 16:28
Кількість переглядів: 633

В умовах переходу до ринкових відносин Рада Міністрів УРСР прийняла постанову від 21 грудня 1990 року № 381 “Про створення державної служби зайнятості в Українській РСР”. 1 березня 1991 прийнято закон України «Про зайнятість населення», а 1 січня 2001 року набрав чинності Закон України «Про загальнообов’язкове державне соціального страхування на випадок безробіття».

Тернопільський міський центр зайнятості був створений розпорядженням виконавчого комітету Тернопільської міської Ради народних депутатів від 25 липня 1991 року № 300. З перших днів і до 1999 року директором МЦЗ був Павло Дмитрович Хориняк; з липня 1999-го і до сьогодні центром керує Анатолій Васильович Куриляк. Від часу створення міського (міськрайонного) центру зайнятості і дотепер працює заступник начальника відділу організації працевлаштування населення Богдана Євгенівна Мурадин.

Уже в перший тиждень липня 1991 р. Тернопільський міський центр зайнятості зареєстрував 66 пошуковців роботи, 63-х із них відразу було працевлаштовано, а трьом мешканцям обласного центру надав статус безробітного. На початку діяльності міського центру зайнятості статус безробітного тут одержували одиниці, оскільки вільних робочих місць і вакантних посад було достатньо. Різке зростання безробіття почалося в 1997 р.

Міський центр зайнятості був серед ініціаторів новації в Україні щодо обслуговування безробітних – виплати допомоги по безробіттю через ощадні каси. Перша розрахунково-платіжна відомість Тернопільського міського центру на виплату такої допомоги за лютий 1993 року була виготовлена в автоматизованому режимі в ППП “Зайнятість”.

Згідно з наказом Тернопільського обласного центру зайнятості від 02 грудня 2008 року № 279 «К» змінено назву Тернопільського міського центру зайнятості на Тернопільський міськрайонний центр зайнятості.

За тридцять років діяльності Тернопільського МРЦЗ до нього за допомогою у працевлаштуванні звернулося майже 280 тисяч незайнятих мешканців міста та Тернопільського району, більшість з них мали статус безробітного та отримували допомогу по безробіттю. Понад 107,5 тисяч осіб було працевлаштовано.

Від рахівниць і паперових списків Тернопільський міськрайонний центр зайнятості пройшов шлях до сучасної європейської служби, яка, як і служба зайнятості України, має на озброєнні новітні ІТ-технології, онлайн-сервіси та платформи; діють інститути кар’єрних радників для безробітних та консультантів роботодавців; послуги надаються на засадах рекрутингу.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь