A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Стан ринку праці у Тернопільському районі (станом на 01 листопада 2020 року)

Дата: 06.11.2020 14:02
Кількість переглядів: 506

Незайняті та безробітні громадяни. Протягом жовтня 2020 року у Тернопільський  міськрайонний  центр зайнятості в пошуках роботи звернулися 53 особи з числа проживаючих в Тернопільському районі. Чисельність незайнятого населення, що перебували на обліку протягом січня - жовтня 2020 року з урахуванням зареєстрованих на початок року склала 1504 особи).

Станом на 01 листопада 2020 року на обліку в центрі зайнятості перебували 746 незайнятих громадян, що проживають в Тернопільському районі, з них - статус безробітного мали 422 особи. Жінки складають 67,7 % від загальної чисельності безробітних. Відсоток молоді до 35 років серед безробітних - 34,1 %.

Заходи активної політики служби зайнятості. З метою підвищення рівня соціального захисту незайнятого населення на ринку праці, основна увага приділяється реалізації заходів активної політики зайнятості. Так, за січень – жовтень 2020 року проведено 71 семінар з техніки пошуку роботи, в яких взяли участь 118 осіб, 38 семінарів із загальних питань зайнятості – 49 осіб, 2 семінари з орієнтації на професійне навчання – 3 особи, 3 семінари з орієнтації на військову службу за контрактом в Збройних Силах України – 4 особи, 5 засідань жіночого клубу «Гармонія» (з них – 3 у форматі вебінару) - 5 осіб. Проведено 9 вебінарів на тему «Підготовка до співбесіди з роботодавцем, в тому числі у режимі Skype», в якому взяли участь 8 осіб, 12 вебінарів «Сучасні джерела пошуку роботи» - 73 особи, 12 вебінарів «Підготовка резюме» - 11 осіб, 19 інформаційних вебінарів «Онлайн-освіта (інформування безробітних про можливість безкоштовного навчання на платформі Coursera)» - 22 особи, 22 вебінари «Інформаційний семінар із загальних питань зайнятості» - 35 осіб, 1 засідання клубу для безробітної молоді «Час Z» у форматі вебінару - 2 особи.

Працевлаштування. В результаті вжитих заходів активної політики зайнятості, за січень – жовтень 2020 року за сприянням Тернопільського міськрайонного центру зайнятості на вільні та новостворені робочі місця працевлаштовано 518 незайнятих громадян, з числа осіб, що проживають в Тернопільському районі.

З метою популяризації одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності з початку року проводиться  інформаційно – роз'яснювальна робота серед населення щодо можливості започаткування власної справи за сприянням служби зайнятості. За січень – жовтень 2020 року проведено 5 інформаційних семінарів «Генеруй бізнес-ідею та розпочни свій бізнес», в якому взяли участь 5 осіб, а також 5 засідань клубу для безробітних громадян «Клуб Бізнес-Подій» (2 засідання у форматі вебінару), в яких взяли участь 3 особи, що проживають у Тернопільському районі.

За січень – жовтень 2020 року 10 суб’єктів підприємницької діяльності, які юридично зареєстровані у Тернопільському районі прийняли на роботу 19 безробітних громадян з компенсацією витрат роботодавцю у розмірі єдиного внеску. А 10 осіб, які проживають на території Тернопільського районі, працевлаштовані із компенсацією витрат роботодавцю у розмірі єдиного внеску.

Професійне навчання. У січні – жовтні 2020 року 46 осіб, що проживають в Тернопільському районі, проходили навчання та підвищення кваліфікації шляхом стажування на виробництві на замовлення роботодавців. З метою розширення можливостей для підвищення конкурентоспроможності громадян віком старше 45 років та посилення їх соціального захисту, фахівцями центру зайнятості видано ваучери для підвищення кваліфікації за напрямком «Медсестринство» для 9 осіб.

Робота із особами з інвалідністю. У січні - жовтні 2020 року в міськрайонному центрі зайнятості в пошуках роботи перебували 54 особи з інвалідністю, з них - статус безробітного мали 47 осіб. Навчання проходила 1 особа, а також 10 осіб працевлаштовані. Станом на 01 листопада 2020 року на обліку у центрі зайнятості перебувають 26 осіб з інвалідністю, а статус безробітного мають - 20 осіб. Ведеться робота по пошуку підходящої роботи та соціальній адаптації згідно їх індивідуальних програм реабілітації.

Робота з військовослужбовцями – учасниками АТО. У січні – жовтні 2020 року в міськрайонному центрі зайнятості в пошуках роботи перебували 23 учасника бойових дій (статус безробітного мали – 13 осіб), що брали участь у проведенні антитерористичної операції та проживають в Тернопільському районі. Навчання проходила 1 особа. Також 5 осіб працевлаштовані, а 1 особа приймала участь у громадських роботах. Станом на 01 листопада 2020 року на обліку у центрі зайнятості перебувають 16 військовослужбовців – учасників АТО, з них - 5 осіб мають статус безробітного. Проводиться відповідна робота одо сприяння їм у підборі підходящої роботи.

Робота з переселенцями. У січні – жовтні 2020 року в Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості в пошуках роботи перебували 3 особи, які перемістилася з окупованих територій України та проживають в Тернопільському районі. З них 1 особа проходила навчання шляхом стажування безпосередньо у роботодавця та після завершення навчання працевлаштована. 2 особи припинили реєстрацію в центрі зайнятості у зв’язку із поданням заяви. Станом на 01 листопада 2020 року на обліку у центрі зайнятості не перебувають внутрішньо переміщені особи, які проживають на території Тернопільського району.

Вакантні посади та вільні робочі місця. Станом на 01 листопада 2020 року від 23 підприємств, установ та організацій, які фактично здійснюють діяльність на території Тернопільського району наявна інформація про 44 вільних робочих місць та вакантних посад, у тому числі на посади службовців – 15 вакансій, на посади за робітничими професіями – 27 вакансій, на посади, які не потребують кваліфікації – 2 вакансії. Для працевлаштування осіб з інвалідністю наявні 11 вакансій.

Всього за січень - жовтень 2020 року Тернопільський міськрайонний центр зайнятості від 188 суб’єктів підприємницької діяльності отримав інформацію про наявність 939 вільних робочих місць та вакантних посад

Відповідно до ст. 47-1 ЗУ «Про зайнятість населення» роботодавцям виплачується допомога по частковому безробіттю на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2".  Станом на 01 листопада 2020 року 438 роботодавців Тернопільської МТГ та Тернопільського району подали заяви до центру зайнятості на компенсацію допомоги по частковому безробіттю для 1799 найманих працівників. А також 3307 фізичних осіб- підприємців звернулись до центру зайнятості із поданням заяв для отримання допомоги по частковому безробіттю. У травні - жовтні 2020 р. виплачено допомоги по частковому безробіттю на суму 34611,8 тис. грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь