A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

На Тернопільщині надходження до місцевих бюджетів збільшились завдяки сумлінним платникам

Дата: 05.10.2020 17:17
Кількість переглядів: 272

Понад 3 млрд 262,4 млн грн перерахували до місцевих бюджетів краю платники податків упродовж девяти місяців 2020 років. Це – плюс 197,5 млн грн до очікуваних надходжень, що складає у 6,4 відсотка. Порівняно з січнем-вереснем минулого року сплата зросла на 193,1 млн грн або на 6,3 відсотка. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Іван Пунько.

«Найбільше місцеві скарбниці отримали податку на доходи фізичних осіб, єдиного податку, плати за землю, податку на нерухоме майно та акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції», – деталізував посадовець.

Очільник податкової служби краю зазначив, що з початку року платники спрямували 2 млрд 231,5 млн грн податку на доходи з фізичних осіб, що на 135,2 млн грн більше, ніж минулого року. Представники малого бізнесу сплатили 476,1 млн грн єдиного податку, а це на 36,7 млн грн більше, ніж у січні-вересні 2019 року. Плати за землю перерахували 275,8 млн гривень. Надходження від податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, склали 103,5 млн грн, що на 13,9 млн грн більше, ніж у трьох кварталах минулого року. Суб’єкти господарювання, які мають справу з підакцизними товарами, сплатили 78,4 млн грн акцизного податку, а це плюс 24 млн грн до аналогічного минулорічного періоду.

«Карантинні обмеження спонукали бізнес до часткових вимушених канікул, відтак було припущення, що бюджети недоотримають частини податкових платежів. Проте, завдяки ефективному діалогу з представниками реального сектора економіки, сумлінними платниками податків такого ризику вдалося уникнути. І ось у вересні спостерігаємо позитивну динаміку плюс 38,1 відсотка до очікуваних надходжень та 13,9 відсотка до минулого року», – розповів Іван Пунько.

До речі, впродовж вересня платники податків перерахували до місцевих скарбниць 401,5 млн гривень, що на 38,1 відсотка більше. Отож, бюджети додатково отримали 110,7 млн гривень. Порівняно з вереснем минулого року приріст надходжень склав 49 млн грн або збільшився на 13,9 відсотка.

Відділ пресслужби

Головного управління ДПС у Тернопільській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь