A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Жителі Тернопільщини найчастіше декларували спадщину та дарування

Дата: 22.09.2020 15:37
Кількість переглядів: 272

Свій конституційний обов’язок щодо декларування доходів з початку цього року вже виконали 9497 жителів Тернопільщини. Вони задекларували 576,9 млн грн доходу. Про отримані минулоріч неоподатковані доходи заявили 5611 наших краян. Правом на податкову знижку за цей період скористалися 3886 осіб.

Загальна сума самостійно нарахованих податкових зобов’язань становить 21,4 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 3,9 млн грн військового збору.

Найчастіше декларанти заявляли про отримання спадку та дарування, а це – 1362 особи, які отримали 163,6 млн грн доходу. Продаж рухомого чи нерухомого майна, а також здача в найм майна принесли 699 та 299 декларантам відповідно 80,6 млн грн та 12,8 млн грн доходу. Доходи, отримані від незалежної професійної діяльності, задекларували 298 жителів області на суму 28,7 млн гривень. Ще 52 краян інформували про отримання 18,1 млн грн інвестиційного прибутку. Отримання іноземних доходів спонукало до подання декларації 50 осіб. Вони заявили про отримання 18,7 млн гривень.

Найбільші суми податку на доходи фізичних осіб, а це 8,7 млн грн та 5,2 млн грн визначили громадянам, які отримували минулоріч подарунки та спадщину та здійснювали  незалежну професійну діяльність. Тим, хто отримував доходи від продажу майна чи отримували іноземні доходи, належить сплатити відповідно 1,7 млн грн та 3,2 млн грн податку.

Крім цього, 35 осіб заявили про отримання мільйонних статків на загальну суму 175,5 млн гривень. Основними джерелами доходів мільйонерів є продаж чи здача в оренду нерухомого та рухомого майна, спадщини чи дарування, іноземні доходи, інвестиційні прибутки тощо. Вони мають додатково сплатити 4,5 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 548 тис. грн військового збору.

 

Відділ пресслужби

Головного управління ДПС у Тернопільській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь