A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

У Великогаївській громаді обирали найкращі вертепи

Дата: 22.01.2018 16:55
Кількість переглядів: 1656

Ще не вспіли Різдвяні свята розпочатися, як ми уже відбули Івана Предтечі, який, як кажуть в народі, взяв свята на плечі.  Проте у Великогаївській громаді вирішили  провести Різдво гучно з колядою та веселощами. Так, 21 січня у громаді, а саме селі Грабовець, пройшов другий парад вертепів.

Подивитися на це дійство з’їхали не лише жителі громади, а й інших сіл району.  Найперше у клубі села відбувся парад дитячих вертепів.  Загалом виступило вісім колективів із різних сіл громади.   Відкривав дійство дитячий колектив села Грабовець. Діти подарували глядачам масу неймовірних емоцій. Юні артисти-аматори співали, танцювали, дивували усіх неймовірними здібностями.  А закінчував парад дитячих вертепів колектив із села Білоскірка, який показав неймовірно гарну та комічну Маланку.  Усіх учасників дитячого параду нагородили солодкими подарунками та дипломами. За версією суддів,  найкращу постановку вертепу показав колектив села Білоскірка.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Опісля дитячих розваг, усі дружньо вирушили на майданчик, неподалік сільської школи. Саме там відбувався другий дорослий парад вертепів. Оргкомітет, староста села та усі небайдужі жителі громади доклали чимало зусиль, щоб дійство пройшло весело у дружньому, а то й родинному колі.  Зібралося чимало людей. Усіх пригощали гарячими напоями та солодощами.

Розпочалося свято, як годиться, із молитви. Отець-декан Василь Брегін та отець сіл Грабовець і Білоскірка Василь Деркач поблагословив усіх учасників та гостей параду. Тоді Великогаївський аматорський хор гучно та весело заколядував. Напевне, серед натовпу глядачів не було жодної людини, котра б не колядувала разом із учасниками хору. Одразу ж стало тепло та весело.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

З привітальним словом перед жителями Великогаївської громади виступили і високоповажні гості, котрі теж приїхали помилуватися вертепним дійством.

Голова Тернопільської районної  адміністрації Олександр Похилий подякував усім за таке тепле свято, привітав із Новим Роком, Різдвом Христовим та побажав побільше збиратися у такому дружньому колі.

«Друзі, Різдвяні свята мають свої особливості. Найперше – це родинні свята, які об’єднують людей. Діти приїжджають в села до батьків, дідусів, бабусь. За молитвою, святковим столом об’єднуються великі сім’ї. Не забуваймо про Різдвяну коляду. Адже це не просто пісня, а восхваляння Новонародженого Дитяти – Ісуса Христа. Ну і на кінець – націоналістична особливість свят. У нашій країні існує дуже багато обрядів, звичаїв, які передаються – діда-прадіда і всі ми повинні ревно їх дотримуватися та передавати дітям. Тому цей фестиваль вертепів має надзвичайно велике значення.

Бажаю вам миру, достатку, щастя та міцного козацького здоров’я!» - сказав Олександр Похилий.

Із привітальним словом перед жителями громади виступив і голова районної ради Андрій Галайко.

«Прийміть найщиріші вітання від районної ради, усього депутатського корпусу. З Різдвом Христовим вас! Дякую вам за сьогоднішнє неймовірне свято – парад вертепів, який став дуже гарним заключним віночком Різдвяним свят. Відрадно, що наші традиції зберігаються, підтримуються і примножуються. Бажаю учасникам і вам, дорогі гості, здоров’я, достатку і нехай усіх нас береже Господь та Новонароджене Дитятко», - наголосив Андрій Галайко.

До привітань керівництва району приєднався і голова Великогаївської об’єднаної територіальної громади Олег Кохман.

«Дуже радий, що вже другий рік поспіль у нашій громаді проходить це гарне свято – парад вертепів. Коли люди із різних сіл збираються разом, щоб помилуватися виступами, щоб гарно голосно, дружньо заколядувати та провести Різдвяні свята.

Дуже дякую усім, хто долучився до організації свята: і працівникам сільської ради, сільському старості, жителям громади.

Вдячний усім колективам, які дуже гарно підготувалися до  виступу. Вони цілий місяць ходили по селу. Приїжджали і до мене, щоб заколядувати. Здивували креативом і неймовірними талантами. Правду кажуть, що Україна має таланти, і скажу вам більше, більшість із них є у Великогаївській громаді.

Бажаю вам злагоди, достатку, мирного неба і Божої благодаті», - додав Олег Кохман.

Після урочистих привітань розпочалися виступи вертепів. На сцені з’являлися різні персонажі. І Йосип з Марією, царі, Ірод, жид з жидівкою, чорт і ангел. Чимало вертепних виступів мали патріотичний характер. Де мир і злагода перемагали війну, де всі молилися за спокій та процвітання українського народу.


Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Зрештою, із семи вертепів, що виступали на сцені, найкращим назвали шкільний вертеп села Товстолуг. Тож староста сіл Товстолуг і Застінка Юрій Присяжний отримав символічну перехідну Зірку, і наступного року саме у Товстолузі відбудеться третій парад вертепів Великогаївської ОТГ.

Фото без описуФото без описуОпісля виступів свято не закінчилося. Жителі та гості громади продовжували колядувати, веселитися та під вечір запалили велику ватру.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь