A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

СХІД І ЗАХІД - РАЗОМ

Дата: 22.01.2018 16:33
Кількість переглядів: 1503

Хто не хоче годувати власну

армію, буде годувати чужу.

Наполеон Бонапарт

 

З ініціативи Виховного відділу Української добровольчої армії, громадської організації «Українські побратими», за сприянням керівництва Великогаївської об’єднаної територіальної громади, проведено благодійну акцію по наданню матеріальної допомоги воїнам УДА які, у нинішній національно-визвольній війні з московськими рашистами, захищають на передовій територіальну цілісність України.

Особливу активність у зборі широкого асортименту продуктів харчування для воїнів-добровольців проявили жителі сіл Баворів, Застав’я, Грабовець та Великих Гаїв.

Також посильну допомогу надали орендарі земельних паїв що належать жителям громади.

Вкотре ініціативу проявив трудовий колектив Великогаївської школи, де учні, разом з вчителями, приготували для добровольців вареники, що стало вже доброю традицією.

14 січня 2018 року, в с. Баворів, благодійну волонтерську допомогу освятили священики УГКЦ Василь Брегін та УПЦ КП Микола Ковалик.

Перед членами УДА та волонтерами, що вирушали в зону бойових дій, виступив Голова Великогаївської сільської територіальної громади Олег Кохман. Він зазначив що жителі національно-свідомої об’єднаної територіальної громади вже не вперше надають допомогу воїнам, що перебувають у зоні бойових дій і,  що така корисна співпраця фронту і тилу буде і у майбутньому.

Разом з старостою села Баворів Надією Салабай та жителькою села Застав’я Оксаною Бучинською у похід на Схід вирушили гаївчани: референт Виховного відділу УДА Іван Сута, координатор місцевого осередку ВО ДІЯ Петро Гузьо, Степан Бутковський та відомий у Козівському районі волонтер Роман Парнета.

У ході благодійної акції члени громади перебували на базі легендарного 5-го Окремого батальйону УДА і Навчальному центрі УДА у селі Великомихайлівка Покровського району Дніпропетровської області та безпосередньо у зоні бойових дій в містах Красногорівка та Мар’янка Донецької області.

Ті, хто вперше перебував на передовій, своїми очима побачили наші позиції, т.зв. «сіру зону», тимчасово окуповані ворогом українські території, відчути неповторну атмосферу побратимства і непереможний дух українського воїнства.

Відбулися теплі та змістовні зустрічі з добровольцями УДА: медиками, розвідниками, інструкторами НЦ УДА, артилеристами, розвідниками, бійцями штурмових загонів.

Головне командування УДА виносить щиру подяку жителям Великогаївської сільської територіальної громади за надану благодійну допомогу та переконливо запевняє, що воїни-добровольці будуть боротися до переможного кінця – допоки українські землі не будуть звільнені від московських окупантів.

 

Іван Сута-«Вітер»

Референт Виховного відділу УДА

22.01.2018

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь