Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Транспортний податок: хто його сплачує?

Дата: 25.11.2016 16:06
Кількість переглядів: 813

      На нещодавньому брифінгу начальник Тернопільської ОДПІ Петро Якимчук нагадав громадянам: хто й скільки повинен сплатити транспортного податку.

      Зокрема, він зазначив, що сплачують транспортний податок власники так-званих престижних автомобілів: це легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 750 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1  січня податкового (звітного) року.

      У 2016 р. ця сума складає – 1 033 500 грн (станом на 01.01.2016 р. – мін. зарпл. 1378 грн х750 = 1 033 500 грн).

      Така вартість визначається центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику економічного розвитку, за методикою, затвердженою Кабінетом Міністрів України, виходячи з марки, моделі, року випуску, типу двигуна, об'єму циліндрів двигуна, типу коробки переключення передач, пробігу легкового автомобіля, та розміщується на його офіційному веб-сайті.

       Очільник інспекції інформував, що у 2016 р. до податкової інспекції подано 23 декларації від юридичних осіб на 30 таких автомобілів, сума нарахованого податку склала – 706 тис грн. Зокрема, по Тернопільської району 5 фірм задекларували 6 автомобілів, а 18 юридичних осіб зареєстрованих у м. Тернополі «показали» у власності 24 таких авто.

       Фізичним особам, а таких є 81, у місті – 71 та Тернопільському районі – 10, нараховано 2 млн 025 тис грн транспортного податку.

       До бюджету міста впродовж 10-ти місяців уже надійшло даного платежу 1 млн 400 тис грн: 526,7 тис грн сплатили юридичні особи та 847,9 тис грн – фізичні особи.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь