A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Спрощенці для територіальних громад краю сплатили 382,5 млн грн єдиного податку

Дата: 11.08.2020 15:53
Кількість переглядів: 306

Одним із податкових платежів, який у повному обсязі надходить до місцевих скарбниць, є єдиний податок. Тож його територіальні громади можуть використовувати для розвитку своєї інфраструктури.

Упродовж січня-липня 2020 року суб’єкти господарювання Тернопільщини, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, спрямували до місцевих бюджетів 382 млн 472,9 тис. грн єдиного податку. Сплата перевищила очікувані надходження на 17,6 млн грн або 4,8 відсотка. Приріст цього платежу до аналогічного періоду минулого року склав 33 млн 213,4 тис. гривень, а це плюс 9,5 відсотка.

Понад 68 відсотків сплаченого податку – внесок приватних підприємців. Упродовж семи місяців цього року вони перерахували місцевим бюджетам краю 260 млн 82,4 тис. грн єдиного податку, що на 29 млн 623,4 тис. грн більше, ніж минулоріч, та на 4 млн 632,4 тис. грн перевищило очікувані надходження. Юрособи-спрощенці перерахували цьогоріч у січні-липні 50 млн 313,3 тис. грн єдиного податку, а це плюс 1 млн 312,3 тис. грн до минулого року та 3 млн 427,6 тис. грн до прогнозованої сплати.

Сільгоспвиробники, які перебувають на четвертій групі спрощеної системи оподаткування, сплатили з початку цього року 72 млн 77,1 тис. грн єдиного податку, а це на 2 млн 277,7 тис. грн більше, ніж у січні-липні 2019 року та на 9 млн грн 495,4 тис. грн більше, ніж очікувалось.

До речі, вважаємо за доцільне нагадати, що Законом України від 16 січня 2020 року №466 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» внесено деякі зміни щодо спрощеної системи оподаткування. Так, законотворці збільшили час для подання платником єдиного податку третьої групи заяви про зміну ставки єдиного податку з 5 відс на 3 відс (за 10 днів до початку календарного кварталу, замість 15 днів). Також обмежено поширення пільги у вигляді земельного податку на платників єдиного податку 1-3 груп при наданні нерухомого майна в оренд. Даним документом встановлено, що анулювання реєстрації платника єдиного податку можливе у разі наявності податкового боргу, який перевищує 1020 гривень.

 

Сектор комунікацій

Головного управління ДПС у Тернопільській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь