A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Про останні зміни в пенсійному забезпеченні у телефонному режимі

Дата: 03.07.2020 09:07
Кількість переглядів: 396

Для надання консультаційної допомоги населенню, під час карантину, відбулась пряма телефонна лінія з питань пенсійного забезпечення. На запитання додзвонювачів відповідав заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області Володимир Івахов.

Громадяни отримали відповіді на запитання щодо останніх змін у законодавстві, зокрема, щодо збільшення розміру мінімальної пенсії з 01 липня 2020 року у зв’язку із підвищенням мінімального прожиткового мінімуму.

Окрім цього, жителі області цікавились можливістю контролю своєчасної сплати роботодавцем страхових внесків за найманих працівників та умовами дострокового виходу на пенсію на пільгових умовах.

Під час спілкування Володимир Івахов повідомив додзвонювачів про переваги користування вебпорталом електронних послуг Пенсійного фонду України, зокрема новою сервісною послугою, яку впровадив Пенсійний фонд України з 01 липня 2020 року – автоматичне призначення пенсії.

За допомогою зазначеного сервісу пенсія призначається автоматично при досягненні особою пенсійного віку. При цьому немає необхідності додатково звертатись та особисто відвідувати органи Пенсійного фонду. Послуга надається засобами вебпорталу з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП).

Пенсійний фонд України рекомендує людям літнього віку в умовах розповсюдження коронавірусної інфекції мінімізувати соціальні контакти.

Отримати відповіді на нагальні питання щодо призначення, перерахунків та виплати пенсій можливо не виходячи з дому у телефонному режимі, або через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua/). 

         Бережіть себе – збережете Україну!

 

Головне управління

Пенсійного фонду України

в Тернопільській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь