A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Своєчасна виплата заробітної плати забезпечує наповнення місцевих бюджетів

Дата: 24.06.2020 14:24
Кількість переглядів: 325

Легальне працевлаштування, виплата офіційної заробітної плати та податкових відрахувань із неї сприяють наповненню бюджетів територіальних громад Тернопільщини. Адже податок з доходів фізичних осіб є одним із основних бюджетоформуючих платежів у місцевих скарбницях. Отож у напрямку детінізації ринку праці податківці та органи місцевого самоврядування працюють спільно.

Упродовж цього року працівники територіальних органів Головного управління  ДПС у  Тернопільській області на спільних з органами місцевої влади засіданнях комісій заслухали керівників 9 підприємств, які допустили заборгованість із виплати заробітної плати, податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску. Відтак 8 суб’єктів господарювання виплатили 6 млн 124,5 тис. грн заборгованої зарплати. До скарбниць надійшло 83,5 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 776,6 тис. грн єдиного соціального внеску.  Індивідуальна роз’яснювальна робота із керівниками 61 підприємства теж увінчалася успіхом. Адже 59 із них  погасили заборгованість щодо виплати заробітної плати на суму 7 млн 279,5 тис. гривень. Відтак бюджети отримали, 2 млн 482,4 тис. грн податку з доходів фізичних осіб, а також 1 млн 710,4 тис. грн єдиного внеску.

Крім цього, на засіданнях комісій заслухали керівників 55 підприємств та організацій, на яких заробітна плата виплачувалась у мінімальному чи нижче мінімального розмірах. Отож 50  підприємств підвищили рівень виплати заробітної плати. Додаткові надходження до бюджетів склали 204,3 тис. грн податку з доходів фізичних осіб та 504,3 тис. грн єдиного внеску.

 Таку ж роз’яснювальну роботу з аналогічних питань провели із 401 суб’єктом господарювання краю. Відтак 383 підприємства підвищили рівень виплати заробітної плати. До скарбниць додатково надійшло 1 млн 588,3 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 1 млн 830,9 тис. грн єдиного внеску.

Ще 34 суб’єкти господарювання перевірили, оскільки ті виплачували заробітну плату та інші доходи громадянам з порушенням вимог податкового та іншого законодавства (єдиний внесок), з них 18 суб’єктів господарювання – юридичних осіб та 16 перевірок приватних підприємців. Порушникам нарахували 6 млн 293,6 тис. грн податків та зборів (штрафних санкцій та пені). Їм доведеться сплатити 4 млн 614,9 тис. грн податку на доходи фізичних осіб, 510 тис. грн єдиного соціального внеску та 330,6 тис. грн військового збору.

Сектор комунікацій

Головного управління ДПС у Тернопільській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь