A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Як отримати відомості про доходи особі без реєстраційного номера облікової картки

Дата: 27.05.2020 14:47
Кількість переглядів: 406

Відповідно до п. 70.1 ст. 70 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, формує та веде Державний реєстр фізичних осіб – платників податків (далі – Державний реєстр).

Порядок отримання відомостей з Державного реєстру та форми відомостей встановлені Положенням про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 №822 (далі – Положення №822).

Пунктом 1 розд. ІІ Положення №822 визначено, що усі фізичні особи – платники податків та зборів реєструються у контролюючих органах шляхом включення відомостей про них до Державного реєстру у порядку, визначеному Положенням №822.

Облік фізичних осіб – платників податків ведеться у Державному реєстрі за реєстраційними номерами облікової картки платника податків, а осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган, ведеться в окремому реєстрі Державного реєстру за прізвищем, ім’ям, по батькові (за наявності), серією та/або номером діючого паспорта громадянина України без використання реєстраційного номера облікової картки платника податків (до паспортів зазначених осіб вноситься відмітка, яка свідчить про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та/або номером паспорта).

Після взяття особи на облік в окремому реєстрі Державного реєстру, у разі, якщо вона раніше була зареєстрована в Державному реєстрі за реєстраційним номером облікової картки платника податків (далі – реєстраційний номер), такий реєстраційний номер закривається, датою закриття є дата внесення відмітки до паспорта.

Для отримання відомостей про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків з Державного реєстру (далі – відомості з Державного реєстру) фізична особа, яка має відмітку в паспорті про право здійснювати будь-які платежі за серією та/або номером паспорта, звертається особисто до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання) або до будь-якого контролюючого органу у разі, якщо тимчасово перебуває за межами населеного пункту проживання, подає документ, що посвідчує особу (паспорт громадянина України), та заяву щодо отримання відомостей з Державного реєстру про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків за формою №10ДР (додаток 14 до Положення).

В заяві у розділі «Особисті дані заявника», фізична особа заповнює реквізит «Реєстраційний номер облікової картки платника податків/серія (за наявності) або номер паспорта), де вказує дані про серію (за наявності) та номер паспорта, за яким вона перебуває на обліку в окремому реєстрі Державного реєстру.

Відомості з Державного реєстру у такому випадку надаються за період перебування особи на обліку в окремому реєстрі Державного реєстру за прізвищем, ім’ям, по батькові (за наявності), серією та/або номером діючого паспорта громадянина України.

Пунктом 6 розд. X Положення №822 визначено, що контролюючий орган протягом трьох робочих днів з дня звернення фізичної особи надає відомості з Державного реєстру за формами, наведеними в додатках 15, 16 до Положення №822 (при зверненні особи не за своєю податковою адресою строк видачі відомостей може бути продовжено до п’яти робочих днів.).

Для отримання відомостей з Державного реєстру за період перебування особи на обліку в Державному реєстрі за реєстраційним номером (який на момент звернення закрито) особа має звернутись безпосередньо до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання) із заявою в довільній формі відповідно до вимог Закону України від «Про звернення громадян» з викладенням свого прохання щодо отримання відомостей про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків за період, коли вона перебувала на обліку в Державному реєстрі за реєстраційним номером, у заяві особа зазначає реєстраційний номер, за яким вона перебувала на обліку.

На доповнення зазначаємо, що відомості про доходи накопичуються у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, починаючи з 01 січня 1998 року, відповідно до податкових розрахунків сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку (форма №1ДФ), які щокварталу подаються податковими агентами до територіальних органів ДПС. Інформація про доходи за останній звітний період надається через 50 днів після його закінчення.

Інформація потребує уточнення у податкових агентів (джерел доходів).

 

Сектор комунікацій Головного управління ДПС

у Тернопільській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь