A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Погашення податкової заборгованості з єдиного внеску

Дата: 18.05.2020 15:34
Кількість переглядів: 370

Нещодавно в Головному управлінні ДПС у Тернопільській області начальник управління по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Манастирський під час сеансу «гаряча лінія» поспілкувався із додзвонювачами щодо порядку нюансів погашення податкової заборгованості з єдиного внеску.

Найцікавіші запитання та відповіді на них надаємо увазі читачів.

 

Питання 1. Який документ направляється платнику про наявність заборгованості з єдиного внеску?

Михайло Манастирський: Платнику, у якого виник борг з єдиного внеску, надсилається вимога про сплату недоїмки. На погашення вказаних у вимозі сум платнику надається десять календарних днів. При непогашенні узгодженої суми боргу з єдиного внеску, податкові органи надсилають в порядку, встановленому законом, до органів державної виконавчої служби вимоги про сплату недоїмки для стягнення.

 

Питання 2. Мені, підприємцю, який не вів діяльності нарахували штраф та пеню біля 20 тис грн. Чи можливе розстрочення чи списання заборгованості з єдиного внеску?

Михайло Манастирський: Розстрочення та відстрочення заборгованості зі сплати єдиного внеску не передбачено. Заборгованість не підлягає списанню.

Строк давності щодо нарахування, застосування та стягнення сум недоїмки, штрафів та нарахованої пені з єдиного внеску не застосовується.

 

Питання 3. Як правильно сплатити недоїмку з єдиного внеску та податковий борг?

Михайло Манастирський: Відповідно до Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.07.2015 №666 при погашенні податкового боргу чи недоїмки з єдиного внеску у полі «Призначення платежу» розрахункового документа друкується код виду сплати «140» – «Надходження до бюджету коштів у рахунок погашення податкового боргу/недоїмки з єдиного внеску» (поле №2).

При заповненні полів не допускаються пропуски (пробіли) між словами та службовими знаками.

 

Питання 4. Коли здійснюється стягнення коштів і продаж майна платника податків в рахунок погашення його податкового боргу?

Михайло Манастирський: Стягнення коштів та продаж майна платника податків провадяться не раніше ніж через 60 календарних днів з дня надіслання (вручення) такому платнику податкової вимоги.

 

Питання 5. Що потрібно зробити для зняття накладеного виконавчою службою арешту автомобіля за поданням податкової через заборгованість?

Михайло Манастирський: При сплаті у повному обсязі податкового боргу та недоїмки з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, а також виконавчого збору, майно платника податків звільняється з-під арешту та виконавче провадження припиняється.

Фото без опису

Сектор комунікацій

Головного управління ДПС у Тернопільській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь