A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Погашення недоїмки з єдиного внеску контролюють у податковій службі Тернопілля

Дата: 15.05.2020 14:29
Кількість переглядів: 345

Питання погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування перебуває на особливому контролі в Головному управлінні ДПС у Тернопільській області. З цього приводу проводяться постійні спільні зустрічі з органами державної виконавчої служби; формуються вимоги про сплату, які вручаються платникам для узгодження з наступним направленням до органів Державної виконавчої служби України, а також роз’яснювальна робота із боржниками.

Станом на початок травня цього року платники Тернопільщини заборгували державі понад 118 млн грн єдиного внеску. Вагома частка заборгованості – несплата фізичними особами, а це 74,3 відсотка.

У результаті проведених спільних заходів із представниками виконавчої служби краю, зустрічей із економічно активними боржниками до Державної казначейської служби України за січень-квітень 2020 року надійшло майже 8 млн грн заборгованого єдиного внеску. При цьому у квітні боржники віддали 1,6 млн грн цього платежу.

Адже своєчасна сплата єдиного внеску гарантує громадянам право на соціальний захист. Це – виплати для кожного на випадок безробіття, компенсація від нещасних випадків чи професійних захворювань, гідне пенсійне забезпечення.

Нагадуємо, що законодавством України за несплату або несвоєчасну сплату єдиного внеску передбачено застосування фінансових санкцій. При цьому термін давності щодо стягнення сум недоїмки з цього платежу, штрафів та нарахованої пені не застосовується.

До речі, приватним підприємцям – боржникам варто пам’ятати, що одним із джерел погашення боргів перед державою є особисте майно такої особи, а це ставить під загрозу добробут власної сім’ї. Крім цього, до такого боржника можуть застосовуватись заходи тимчасових обмежень у праві виїзду за межі країни.

Необхідно зауважити, що чинним законодавством України встановлено: ЄСВ підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. Зобов’язання із сплати цього платежу виконуються першочергово і мають пріоритет перед усіма іншими зобов’язаннями, крім виплати заробітної плати.

 

Сектор комунікацій

Головного управління ДПС у Тернопільській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь