A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Для територіальних громад Тернопільщини бізнес сплатив майже 240 млн грн єдиного податку

Дата: 14.05.2020 14:14
Кількість переглядів: 365

До місцевих бюджетів Тернопільщини суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, спрямували 239,5 млн грн єдиного податку впродовж січня-квітня 2020 року. Надходження платежу перевищили очікувані на 5 відсотків. Відтак територіальні громади додатково отримали 11,4 млн гривень. Порівняно ж із січнем-квітнем 2019 року цьогоріч надійшло на 12,4 відсотка більше, тож приріст даного платежу склав 26,4 млн гривень.

Трохи більше 65 відсотків надходжень – внесок приватних підприємців. У січні-квітні цього року вони сплатили 156,7 млн грн єдиного податку. Це перевищило надходження аналогічного періоду минулого року на 16,2 відсотка або плюс 21,8 млн гривень.

Юрособи за чотири місяці перерахували 30,9 млн грн єдиного податку. Приріст до січня-квітня минулого року склав 2,6 млн грн або на 9 відсотків більше.

Платники ж фіксованого сільськогосподарського податку, а це четверта група, з початку року сплатили 51,9 млн єдиного податку, що на 2,1 млн грн більше, ніж торік у січні-квітні.

Станом на початок травня 31246 суб’єктів господарювання перебувають на спрощеній системі оподаткування, з них 27579 приватних підприємців та 3667 юридичних осіб.

Нагадаємо, що спрощена система оподаткування – це особливий механізм справляння податків і зборів, що замінює сплату окремих податків і зборів на сплату єдиного податку з одночасним веденням спрощеного обліку та звітності. Спрощена система оподаткування регулюється гл. 1 р. XIV Податкового кодексу.

 

Сектор комунікацій

Головного управління ДПС у Тернопільській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь