A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Дослідна експлуатація Електронного реєстру лікарняних готова до впровадження

Дата: 06.04.2020 16:26
Кількість переглядів: 390

Фонд соціального страхування України спільно з Пенсійним фондом України виконали всі необхідні дії щодо запуску Електронного реєстру листків непрацездатності. Зокрема:

? затверджено Протокол про інформаційну взаємодію між Пенсійним фондом України та Фондом соціального страхування України щодо ведення Електронного реєстру листків непрацездатності та надання інформації з нього;

? здійснено тестовий обмін інформацією щодо електронних листків непрацездатності;

? Пенсійним фондом створено електронні кабінети закладів охорони здоров'я (лікарів), страхувальників (роботодавців) і застрахованих осіб.

Реєстр складається із записів про тимчасову непрацездатність, що створюються автоматично програмними засобами на підставі отриманої інформації. Кожен запис включає відомості про тимчасово непрацездатну особу, унікальний номер випадку непрацездатності, номер, дату (час) реєстрації медичного висновку в електронній системі охорони здоров’я, причину та період непрацездатності, призначений режим лікування, відомості про лікаря, заклад охорони здоров’я та ін.

Лікарняний листок реєструється на підставі створеного лікарем через веб-інтерфейс медичного висновку, який засвідчує тимчасову непрацездатність. Кожен листок непрацездатності має унікальний реєстраційний номер, що формується та присвоюється автоматично.

Роботодавець через електронний кабінет може отримати інформацію про тимчасову втрату працездатності своїх працівників. На підставі зазначених даних страхувальником (роботодавцем) до Фонду соціального страхування України подається заява-розрахунок, за якою ФССУ здійснює виплати матеріального забезпечення (оплата за лікарняними, допомоги по вагітності та пологах).

Міжвідомча робоча група за участі, зокрема, представників Мінсоцполітики, МОЗ, ФССУ, Пенсійного фонду спільно напрацювала проект Порядку видачі та продовження електронних листків непрацездатності. Система готова до дослідної експлуатації. Очікується Наказ Міністерства охорони здоров’я України.

 

Пресслужба виконавчої дирекції 

Фонду соціального страхування України

www.fssu.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь