A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Як проводиться перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам

Дата: 27.03.2020 14:48
Кількість переглядів: 701

           Порядок проведення перерахунку пенсій особам, які після призначення (перерахунку) пенсій продовжують працювати, встановлено частиною четвертою ст. 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

          Перерахунок пенсії з урахуванням страхового стажу, набутого після призначення (попереднього перерахунку) пенсії проводиться за наявності у пенсіонера не менш як 24 місяців страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії незалежно від перерв у роботі. У цьому випадку враховується  заробітна плата (дохід), з якої обчислена пенсія або за бажанням пенсіонера враховуєтеся заробіток за весь період страхового  стажу починаючи з 01.07.2000 або за будь-які 60 календарних  місяців  страхового  стажу  підряд  до   1   липня 2000  року  незалежно  від  перерв та весь період страхового  стажу починаючи з 01.07.2000. В будь-якому разі заробітна плата визначатиметься із застосуванням показника середньої заробітної плати (доходу), який враховувався під час призначення (попереднього перерахунку) пенсії.

У разі якщо застрахована особа після призначення (перерахунку) пенсії має менш як 24 місяці страхового стажу, перерахунок пенсії проводиться не раніше ніж через два роки після призначення (попереднього перерахунку) з урахуванням страхового стажу після її призначення (попереднього перерахунку) та заробітної плати, з якої призначено (попередньо перераховано) пенсію.

Якщо пенсіонер, який продовжував  працювати,  набув  стажу, достатнього  для  обчислення  пенсії  відповідно до частини першої статті 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (для чоловіків – 35 років, для жінок – 30 років),  за його  заявою  проводиться  відповідний перерахунок  пенсії незалежно від того, скільки часу минуло після призначення  (попереднього  перерахунку)  пенсії,  з   урахуванням заробітної  плати,  з  якої  призначено  (попередньо перераховано) пенсію.

 Пенсія перераховується  з першого числа місяця,  в якому пенсіонер звернувся за перерахунком пенсії, якщо відповідну заяву з усіма необхідними документами  подано  ним до  15  числа включно,  і з першого числа наступного місяця,  якщо заяву з усіма необхідними документами подано ним після 15 числа.

 Починаючи з 2018 року органи Пенсійного фонду щороку з 1 квітня без додаткового звернення особи проводять перерахунок пенсії тим особам, які на   1 березня року, в якому здійснюється перерахунок, набули право на проведення перерахунку, на найбільш вигідних умовах.

 Таке право мають ті, пенсіонери, які продовжували працювати та мають не менш як 24 місяці страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії незалежно від перерв у роботі. Також, мають право на перерахунок пенсіонери, які продовжували працювати і мають менш як 24 місяці страхового стажу та після призначення (попереднього перерахунку) пенсії минуло два роки з дня звернення.

 

 

Начальник Головного управління                                        Ігор Москалик

 

 

Галина Скрепецька (0352) 23 54 35

Юлія Талалай (0352) 25 37 02

 

26.03.2020

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь