A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Лікарі розкажуть. Коронавірус - міф чи реальність.

Дата: 19.03.2020 19:45
Кількість переглядів: 1379

Сьогодні поговоримо про алгоритм дій при захворюванні, яке супроводжується підвищеною температурою, кашлем, нежитем та, в принципі, нагадує будь-яку вірусну інфекцію.

  • Зателефонуйте до вашого сімейного лікаря та опишіть симптоми захворювання
  • Повідомте чи був у Вас контакт з хворими, які повернулись з-за кордону, чи були Ви самі за кордоном в останні 14 днів-28 днів, чи були Ви в контакті з кимось, хто мав такі ж симптоми захворювання, як Ви зараз
  • Уважно слухайте поради лікаря, адже Ви не обов’язково можете бути хворі на COVID-19, а мати звичайне ГРВІ. І до речі, лише 20% від усіх випадків захворювань , викликаних новою коронавірусною інфекцією, є тяжкими і тільки близько 3% потребують реанімаційних заходів.

Рішення стосовно медичної допомоги приймається сімейним лікарем та може бути проведене навіть в домашніх умовах після оцінки безпеки домашнього середовища пацієнта та ретельної клінічної оцінки стану пацієнта. Легкими симптомами вважаються невисока гарячка до 38о С, кашель, нездужання, нежить, біль у горлі без будь-яких серйозних симптомів (таких як задишка або утруднене дихання, посилення дихання, наявність мокротиння або кровохаркання), шлунково-кишкові симптоми (такі як нудота, блювання та/або діарея) і без змін психічного стану (тобто без сплутаності свідомості, млявості).

  • Якщо має місце інакший варіант подій – Ви звернулись одразу в амбулаторію на консультацію, то у випадку, якщо при зборі інформації про Ваш епізод захворювання, лікар на огляд одягає захисний костюм, екран, маску, рукавички і так далі, то це не означає, що одразу потрібно панікувати. Перш за все, лікар має захистити себе, адже саме йому надалі надавати допомогу людям, вести прийом, їздити на виклики та, врешті решт, повертатись додому до своєї сім’ї.
  • Також велике значення має те, що пацієнти в черзі до сімейного лікаря, коли побачать його у захисному костюмі одразу будуть про це говорити всім своїм знайомим, наводити паніку, хоча це зовсім недоречно . Я освітляю цю інформацію не для того, щоб Ви не звертались за медичною допомогою, а тому, що прошу всіх не розпускати чутки та реагувати адекватно на події, що зараз нас оточують.
  • Не забувайте одягати маску, коли відвідуєте медичні установи, адже окрім Вас там є ще велика кількість осіб, які можуть бути як здоровим так і хворими

Не переживайте, лікарі мають чіткий алгоритм дій для організації моніторингу та заходів в осередку інфікування SARS-CoV-2

Памятайте, що карантин в основному потрібен для того, щоб пом'якшити удар по системі охорони здоров'я і дає лікарям шанс допомогти тяжким пацієнтам. Якщо розповсюдження інфекції вдається суттєво уповільнити за рахунок активних обмежучих заходів, епідемія при цьому, продовжує розповсюджуватись, але поява нових тяжких пацієнтів «розмивається» в часі. В результаті обмеженя, медичних ресурсів виявляється цілком достатньо для надання допомоги. Додатковим плюсом є те, що лікарі, які беруть основний удар на себе, ризикуючи заразитись, можуть працювати в більш спокійному режимі і не наражати себе на надмірну небезпеку.

Прочитайте статтю, яка точно вам потрібнаНа наших очах твориться історія. Ми - стали свідками того, що відбується вперше!

Лінки на мої сторінки в соцмережахInstagram Facebook (особиста) Facebook blog

Фото без опису

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь