A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

29 січня – День пам'яті полеглих у бою під Крутами

Дата: 29.01.2020 10:02
Кількість переглядів: 559

Фото без опису

29 січня 2020 року в Україні відзначається 102-річниця бою під Крутами, котрий для Українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.

   Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії як символ національної честі. Ця героїчна й водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов’язку — боронити її.

Дуже важливо пам’ятати героїв. Їх подвиги для нас є передусім втіленням одвічної волі нації до влади, сили, могутності, до права бути неподільним і єдиним господарем на українській землі, за яку покоління кров свою проливали.

    Наш український народ і знову змушений обороняти власну незалежність ціною людських жертв.

   Теперішні молоді українці в час, здавалось би, виразної втрати життєвих орієнтирів, занепаду духовних цінностей та панування культу особистого задоволення і матеріального споживання як ніколи мали би усвідомлювати, що у світі, в якому ми живемо, тільки ті вартості мають майбутнє, за які людина готова боротися, які людина готова боронити, жертвуючи усім, навіть найдорожчим – власним життям. І серед тих цінностей перша – Україна, наш український народ, наша рідна земля і наша українська держава.

   Герої творять дійсність, герої формують обличчя світу – вчора, сьогодні і завтра, бо вони готові віддати все, і в тому числі своє життя для добра Українського народу: його свободи і державності, могутності та процвітання. Тому ми не лише нація героїв, ми – нація переможців!

   Будьмо ж гідними великої слави героїв України, які твердо вірили, діяли, знали: Українська нація зародилася тоді, коли в її обороні впала перша крапля червоної української крови на чорну українську землю. Українська нація існуватиме доти, доки хоча б один українець буде готовий покласти своє життя в її обороні

Вічна слава героям Крут!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь