A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Фахові пояснення щодо змін у пенсійному забезпеченні під час виїзного прийому громадян

Дата: 27.01.2020 16:31
Кількість переглядів: 482

        Хорошою можливістю отримати фахові пояснення з питань пенсійного забезпечення жителям Великогаївського об’єднананої територіальної  громади  Тернопільського району став виїзний прийом громадян заступника  начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області Галини Скрепецької.

        Фахівець Фонду розповіла  присутнім про умови виходу на пенсію за віком у поточному році, деталі перерахунку пенсійних виплат з 01 січня 2020 року непрацюючим пенсіонерам, які досягли віку 65 років і мають тривалий страховий стаж та важливість легального працевлаштування, що надає можливість заробляти страховий стаж для призначення пенсії в майбутньому. Також представник Фонду пояснила залежність розміру пенсії від величини заробітної плати, з якої сплачено страхові внески та тривалості страхового стажу. Разом з тим повідомила, що  з січня 2020 року  правом на призначення пенсії за віком після досягнення 60 років можуть скористатись тільки ті громадяни, які мають не менше 27 років страхового стажу, надалі з кожним роком вимога зростатиме на рік, доки в 2028 році не досягне 35 років. Окрім того надала відповіді на запитання відвідувачів щодо умов виходу на пенсію на пільгових умовах, перерахунків пенсійних виплат для працюючих пенсіонерів, розміру соціального внеску у поточному році для фізичних осіб, а також можливості добровільної участі в системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.

         Галина Скрепецька порекомендувала громадянам стати користувачами електронних сервісів Пенсійного фонду України, зокрема скористатися новою послугою «пенсійний калькулятор», що надає змогу автоматично розрахувати прогнозований розмір майбутньої пенсії. Також розповіла  про можливість контролювати сплату страхових внесків і зарахування страхового стажу у зручному форматі мобільних пристроїв.

Фото без опису

Фото без опису

Начальник Головного управління                                        Ігор Москалик

 

17.01.2020

   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь