A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Тернопільщина: продавали цигарки неповнолітнім, тому залишилися без ліцензій

Дата: 23.01.2020 10:29
Кількість переглядів: 386

Упродовж 2019 року фахівці управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДПС у Тернопільській області провели 279 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами. До порушників застосували фінансові санкції на суму 5 млн 187 тис. гривень.

За результатами проведених перевірок встановили 285 порушень норм Закону України від 19.12.95 №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів». Зокрема, виявили 126 випадків торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних  цін, а також 25 таких же порушень щодо роздрібної торгівлі тютюновими виробами, а ще 52 факти продажу цигарок поштучно та 29 – реалізації алкогольних напоїв на розлив для споживання на місці. У 22 випадках податківці зафіксували торгівлю алкоголем та без ліцензій, а в 6 – тютюновими виробами. Під час перевірок контролери виявили також торгівлю алкогольними та тютюновими виробами без марок акцизного податку, пальним – без ліцензії, продаж алкоголю з ознаками підробки, застосування касового апарату, не зазначеного у ліцензії тощо.

Торік на теренах Тернопілля анулювали 316 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями. Скасували також 260 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробними, з яких 18 – за порушення вимог законодавства щодо продажу тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років.

Загалом станом на початок 2020 року на території області є 4551 діюча ліцензія, з них 2481 – на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 2070 – на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

 

 

Тернопільське управління

Головного управління ДПС у Тернопільській області

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь