A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

90-річчя Читальні «Просвіти» села Прошова

Дата: 23.12.2019 17:11
Кількість переглядів: 1016

Фото без опису

22 грудня 2019 року у клубі села Прошова Великогаївської об’єднаної територіальної громади відбулася урочиста академія ««Просвіта» - це життя і мислення свідомих українців» з нагоди 90-річчя Читальні Товариства «Просвіти» і четвертої річниці створення Великогаївської громади та за підтримки   відділу культури, молоді та спорту Великогаївської сільської ради ОТГ.

З нагоди урочистої академії у клубі с. Прошова   відбувся ряд ремонтних робіт: встановлення пластикових вікон, дверей та проведено поточний ремонт приміщення, за підтримки Великогаївської сільської ради ОТГ.

Голова Великогаївської об’єднаної територіальної громади Олег Кохман привітав усіх присутніх зі святом та вручив подяки просвітянам за вагомий особистий внесок у розвиток національної культури, багаторічну просвітницьку діяльність та з нагоди 90-річчя заснування Читальні Товариства «Просвіта». З вітальним словом виступили – о. Михайло Рудак, директор агрофірми «Медобори» Володимир Крупніцький, засновник культурно-просвітницького товариства “Вертеп” Володимир Росоловський.

Після вітальної частини аматори клубу с. Прошова дарували усім чудові вірші і пісні у виконанні хору та солістів, етно-гурт порадував усіх переспівом «Косив Батько» під музичний супровід з допомогою знарядь праці замість музичних інструментів, продемонстрували глядачам уривок вистави «Мартин Боруля» за п’єсою Івана Тобілевича (Іван Карпенко-Карий), юний маестро Олег Івахів зачарував усіх грою на саксофоні. На урочисту академію завітали також аматори клубу с. Козівка та Баворів.

Завдяки ведучій академії Світлані Барабаш, яка презентувала історію та просвітницьку діяльність громади села Прошова, академія була напрочуд пізнавальною і корисною.

Однією із цеглинок фундаменту сьогоднішнього успіху громади є традиції, звичаї, культура залишені нашими попередниками, в тому числі і просвітянами.

Голова Великогаївської сільської ради ОТГ Олег Кохман висловлює щиру подяку завідуючому клубом с. Прошова Леоніду Ванджулі, старості сіл Прошова, Скоморохи, Смолянка та Теофілівка Ігорю  Прусу та усім учасникам заходу за організацію урочистої академії!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь