A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Електронні сервіси Пенсійного фонду – у поміч як пенсіонерам, так і застрахованим особам

Дата: 16.12.2019 11:51
Кількість переглядів: 751

Послуга СМС-інформування

У Пенсійному фонді України діє онлайн-сервіс для громадян – смс-інформування. За допомогою якого пенсіонери мають можливість отримувати інформацію про призначення та перерахунок пенсій, а працівники – про сплату за них ЄСВ та розмір їхнього страхового стажу.

   Відеоінструкцію з налаштування сервісу смс-інформування можна переглянути за посиланням –https://www.youtube.com/watch?v=rjxf1_F5EAk&feature=youtu.be

 

Сервіс надання електронних документів Пенсійного фонду України з підтвердженим QR-кодом

Виникла необхідність в довідці або відомостях з Пенсійного фонду України? З цією метою запроваджено новий сервіс надання електронних документів з підтвердженим QR-кодом. Відтепер не потрібно безпосередньо звертатися до органів Фонду, а можна, не виходячи з дому, через веб-портал ПФУ, отримати такі електронні документи:

  • довідку про доходи пенсіонера для призначення субсидій (містить дані про розмір пенсії, без урахування окремих видів виплат);
  • довідку про доходи пенсіонера (загальний розмір призначеної пенсії);
  • індивідуальні відомості про застраховану особу (форма ОК-5) (містять інформацію про страховий стаж, заробітну плату та сплату страхових внесків страхувальниками);
  • витяг з Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування (містить дані про статус застрахованої особи/отримувача страхової виплати; дані про набутий страховий стаж; відомості про страхувальників, про періоди трудових відносин; відомості щодо нарахованої заробітної плати, що враховується для розрахунку страхових виплат та страхового стажу; відомості про особливі умови праці, про суми добровільних внесків; дані пенсійної справи; відомості про інші види загальнообов’язкового державного соціального страхування).

Перевірити достовірність видачі електронних документів з QR-кодом можна через Веб-портал електронних послуг ПФУ у розділі «Верифікація виданих документів».

Електронний документ з QR-кодом, підписаний електронним цифровим підписом ПФУ, згідно чинного законодавства, є аналогом паперового документу, підписаного відповідальною особою в органі Пенсійного фонду.

Інструкція із надання електронних документів з підтвердженням QR-кодом знаходиться за посиланням –https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=__lL51HT9kw

 

Електронне посвідчення – нові можливості

Пенсійне посвідчення – головний документ, який підтверджує статус пенсіонера. Крім того, його пред’являють для користування пільгами у праві на проїзд в громадському  транспорті, в окремих випадках – для одержання знижки  при розрахунку в торговельній мережі чи аптеках.

Електронне пенсійне посвідчення поєднує функції пенсійного посвідчення та банківської платіжної картки, містить електронну інформацію про власника та електронний підпис.

 

Портал електронних послуг – відмінний сервіс без черг та зайвих витрат

     Головне управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області нагадує про зручну можливість отримання інформації за допомогою веб-порталу ПФУ. Зареєструвавшись на цьому електронному сервісі, кожен користувач отримує доступ до своїх персональних даних, може сформувати запит на попередню підготовку документів, а також дізнатися суми сплачених роботодавцем страхових внесків і багато іншої корисної інформації.

Адреса веб-порталу: http://portal.pfu.gov.ua

 

 

Начальника Головного управління                                  Ігор Москалик

 

 

06.12.2019

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь