A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Мешканцям Тернопілля повернули 11,2 млн грн податку на доходи фізичних осіб

Дата: 02.12.2019 15:57
Кількість переглядів: 389

Упродовж цього року 5053 мешканці нашого краю подали декларації, щоб скористатися своїм правом на податкову знижку. Вони задекларували 65 млн грн понесених витрат. Порівняно з відповідним минулорічним періодом кількість таких декларантів зросла на 637 осіб, а сума витрат – на 15 млн гривень.

Майже 87 відсотків або 4391 мешканець Тернопільщини подав декларації на отримання податкової знижки в зв’язку з понесеними витратами на навчання. Повернути надмірно сплачений податок на доходи фізичних осіб, тому що були сплачені страхові внески за договорами довгострокового страхування життя, виявили бажання 582 особи, а це 11 відсотків від вищевказаних декларацій.

Правом на податкову знижку у звязку зі сплатою відсотків за іпотечними кредитами та понесеними витратами по оплаті допоміжних репродуктивних технологій та усиновленню дітей скористалися відповідно 45 та 19 мешканців краю.

Повернуть кошти й 9 декларантам, які понесли витрати у зв’язку з переобладнанням транспортних засобів, а також чотирьом, котрі сплачували видатки на будівництво (придбання) доступного житла, та трьом особам, які здійснювали пожертвування.

За наслідками перерахунків мешканцям Тернопілля повернуть 11,4 млн грн податку на доходи фізичних осіб. Майже 98 відсотків від вказаної суми декларанти вже отримали, а це 11,2 млн гривень.

Вважаємо за доцільне нагадати, що правом на податкову знижку за підсумками минулого року громадяни можуть скористатися до кінця поточного. Тому тим, хто ще не встиг скористатися можливістю повернути частину податку на доходи фізичних осіб, варто поспішити.

Тернопільське управління

Головного управління ДПС у Тернопільській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь