A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

До уваги власників земельних ділянок!

Дата: 26.11.2019 08:44
Кількість переглядів: 454

Інформуємо, що Держгеокадастром проводяться заходи із наповнення актуальними відомостями Державного земельного кадастру, у тому числі щодо земельних ділянок, право власності на які посвідчено до 2004 року. У зв’язку із чим привертаємо увагу власників земельних ділянок, право власності на які виникло до 2004 року та посвідчено Державними актами на право власності на землю старого взірця (без кадастрового номера земельної ділянки) про необхідність виготовлення документації із землеустрою з метою внесення відомостей про земельну ділянку до Державного земельного кадастру.

Що забезпечує внесення відомостей про ці земельні ділянки до Державного земельного кадастру? Насамперед, суттєво знизить ризик можливості межового спору або самовільного захоплення земельної ділянки суміжними землекористувачами. Також, якщо земельна ділянка не має кадастрового номеру, тобто вона не внесена до Державного земельного кадастру, то таку ділянку неможливо: успадкувати, продати, подарувати, віддати в заставу, здійснювати поділ або об'єднати, здати в оренду тощо.

Із запровадженням з 2013 року автоматизованої системи Державного земельного кадастру – Національної кадастрової системи кожен власник, землекористувач земельної ділянки має змогу за допомогою порталу «Публічна кадастрова карта України» (https://map.land.gov.ua) перевірити – чи внесено його земельну ділянку до державної кадастрової системи та наскільки правильними і достовірними є відомості про неї.

Перелік розробників документації із землеустрою можна знайти на офіційному сайті Держгеокадастру України (https://land.gov.ua розділ Сертифікація - Державний реєстр сертифікованих інженерів-землевпорядників). Вартість робіт з виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) обумовлюється договором між розробником та замовником.

За більш детальною інформацією звертатись за адресою: м.Тернопіль, вул. Лисенка, 20а, тел. 52-71-81  (Міськрайонне управління у Тернопільському районі та м. Тернополі Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь