A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Боржники по єдиному внеску – порушники законодавства!

Дата: 22.11.2019 14:20
Кількість переглядів: 665

Вагоме місце у сфері пенсійного забезпечення, посідає захист прав та інтересів застрахованих осіб. І це закономірно: кожен, хто зараз працює, у майбутньому стає пенсіонером, а пенсія, зазвичай, є чи не єдиним джерелом матеріального забезпечення непрацездатних громадян.

Усвідомлюючи таку відповідальність, більшість платників проводять своєчасні розрахунки. Проте, не всі керівники підприємств та приватні підприємці розуміють, що порушення ними обов’язків зі сплати внесків за найманих працівників, в тому числі і за минулі періоди, не лише позбавляє їх частини пенсії та соціальних гарантій, але й позбавляє можливості підвищення пенсійних виплат нинішнім пенсіонерам.

Своєчасність та повнота сплати єдиного внеску мають безпосередній вплив на розмір пенсій майбутніх та сьогоднішніх пенсіонерів. За нормами Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», у страховий стаж для обчислення розміру пенсії включаються періоди, за які щомісяця сплачені страхові внески у сумі, не менше мінімального страхового внеску (з 01 січня 2019 року - 918,06 грн.).

Борги (не перераховані суми по страховим внескам) до Пенсійного фонду та єдиному соціальному внеску – це відповідальність за долі тисяч людей, виплату зароблених пенсій. Тільки виконання всіх зобов’язань платниками внесків дасть змогу своєчасно та в повному обсязі виплатити пенсії і зберегти соціальну справедливість та стабільність.

Головне управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області переконливо просить всіх боржників, що мають невиконані зобов’язання перед бюджетом Фонду, погасити заборгованість та не допускати її виникнення в подальшому.

 

 

Начальник Головного управління                                            Ігор Москалик

 

 

 

19.11.2019

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь