A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

За двома зайцями побіжиш, жодного не спіймаєш!

Дата: 14.11.2019 14:22
Кількість переглядів: 1095

Фото без описуВ Народному  Домі селі Великі Гаї Великогаївської об’єднаної  територіальної громади  10 листопада 2019 року відбулася прем’єра вистави «За двома зайцями» за мотивами комедійної п’єси українського драматурга Михайла Старицького, у виконанні аматорів громади.

Премєра вистави була присвячена Дню працівників культури. На виступ були запрошенні керівництво та ветерани культури Великогаївської ОТГ.

На початку 1880-х років українська театральна та письменницька інтелігенція створила культурний гурток, який мав на меті «розширення та збагачення» українського репертуару. Михайло Старицький, який входив до цього гуртка, почав обробляти п'єсу Івана Нечуя-Левицького «На Кожум'яках». Результатом переробки стала п’єса «За двома зайцями» сповнена динамізму, влучності та сценічної виразності. П’єса цікава і актуальна й на сьогоднішній день.

Цирульник Свирид Петрович Голохвостий вирішує вигідним шлюбом виправити своє матеріальне становище. Сподіваючись на свою привабливу зовнішність, починає залицятися одразу до двох дівчат, але народ знає: за двома зайцями побіжиш, жодного не спіймаєш …

Виступ аматорів громади у Народному Домі с. Великі Гаї викликав неабиякий аншлаг і виправдав усі сподівання глядачів, які після виступу ще довго не відпускали артистів зі сцени.

Голова громади Олег Кохман привітав артистів із вдалим дебютом, працівників культури та її ветеранів із професійним святом і подякував за проведену роботу протягом року. Також  вручив ветеранам пам’ятні подяки та сувеніри: Марії Яцишин (В. Гаї), Оксані Сеньків (с. Заставє), Олександрі Янковській та Марії Романчук (с. Козівка), Ярославі Лазуті (с. Прошова), Володимиру Білецькому (с. Дичків), Анізії Римар (с. Красівка), які своєю працею намагалися покращити культурне життя сіл району та громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь