A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Перевірити свій страховий стаж можна на Вебпорталі Пенсійного фонду України

Дата: 11.11.2019 17:07
Кількість переглядів: 671

Пенсійний фонд України надає  можливість кожному, дистанційно, через Вебпортал (portal.pfu.gov.ua) перевірити чи своєчасно і чи в повному обсязі роботодавець сплачує за нього внески (з моменту впровадження персоніфікованого обліку, тобто з 2000 року), адже період сплати цих внесків і їх розмір безпосередньо впливають на величину майбутньої пенсії.

З 1 січня 2019 року розмір мінімального страхового внеску становить 918,06 грн. (мінімальна заробітна плата 4173 грн. * 22 % - ставка оподаткування).

Через несплату єдиного соціального внеску працівники втрачають страховий стаж та можливість одержання заробленої пенсії, адже пенсія призначається з офіційно нарахованої суми заробітної плати за умови сплати роботодавцем внесків. Якщо роботодавець не сплачує внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за найманих працівників (причиною може бути і виплата заробітної плати «в конвертах» і нарощування заборгованості зі сплати єдиного внеску ), то періоди, за які не сплачені внески, не будуть зараховані при обчисленні страхового стажу найманого працівника, а заробіток не буде враховано для розрахунку розміру пенсії.

Для реєстрації у якості користувача Вебпорталу необхідно звернутись до органу Пенсійного фонду України для отримання реєстраційного коду або увійти за допомогою електронного цифрового підпису (ЕЦП).

Також на Вебпорталі для користувачів, які увійшли за допомогою ЕЦП запроваджено сервіс надання електронних документів з QR-кодом: довідки про доходи пенсіонера для призначення субсидій, довідки про доходи пенсіонера (загальний розмір призначеної пенсії), індивідуальні відомості про застраховану особу, витяг з Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Вебпортал надає можливість заощадити особистий час, оскільки в такий спосіб можна отримувати послуги, які раніше вимагали особистого звернення.

 

В. о. начальника Головного управління                           Алла Якубовська

 

Галина Скрепецька  (067) 378 72 72

Мар’яна Гець (0352) 25 37 02

 

 

08.11.2019



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь