A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Платники Тернопілля отримали 510 млн грн відшкодованого податку на додану вартість

Дата: 08.10.2019 16:23
Кількість переглядів: 336

З початку року платникам податків Тернопільщини з державного бюджету відшкодовано грошовими коштами 510 млн грн податку на додану вартість. Порівняно з січнем-вереснем минулого року сума повернення даного податку зросла на 195 млн гривень.

Варто зауважити, що переважну частину заявлених сум ПДВ платники отримують за результатами камеральних перевірок. За рахунок ефективної роботи Електронного реєстру відшкодування ПДВ повернення цього податку відбувається своєчасно. Адже такий сервіс функціонує у відкритому режимі та демонструє громадськості, що процес адміністрування та відшкодування податку на додану вартість є автоматичним, прозорим та виключає будь-які можливості маніпулювання з відшкодуванням платежу. Якщо підприємство не маніпулює з показниками податкової звітності та не застосовує ризикових операцій, що можуть слугувати мінімізації податкових платежів, то отримує бюджетне відшкодування у строки, визначені нормативно-правовими актами.

Загалом у січні-вересні 2019 року про відшкодування податку на додану вартість  повідомив 151 суб’єкт господарювання краю. Заявлена платниками до повернення сума склала 505 млн грн, а це на 190 млн грн більше, ніж за аналогічний період 2018 року.

На початок жовтня цього року загальний залишок заявленого невідшкодованого на розрахунковий рахунок ПДВ становив 118 млн гривень. Оскільки 102 млн грн перебувають у стадії перевірок та процедурі бюджетного відшкодування згідно з вимогами Податкового кодексу України і відповідних нормативних документів, а 16 млн грн – у судовому та адміністративному розгляді.

Докладніші консультації у Центрі обслуговування платників: 43-46-10, 43-46-46.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь