A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

На Тернопіллі найчастіше декларують спадщину та дарування

Дата: 27.09.2019 11:30
Кількість переглядів: 423

Свій конституційний обов’язок щодо декларування доходів з початку 2019 року вже виконали 11 734 мешканці Тернопільщини. Порівняно з минулим роком кількість декларантів зросла на 2 747. Про отримані минулоріч неоподатковані доходи заявили 7 025 мешканців області. Правом на податкову знижку за цей період скористалися 4 709 осіб.

Загальна сума самостійно нарахованих податкових зобов’язань становить 22,3 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 4,2 млн грн військового збору.

Найчастіше декларанти заявляли про отримання спадку та дарування, а це – 1 427 осіб, які отримали 156,5 млн грн доходу. Продажу рухомого чи нерухомого майна, а також здача в найм майна принесли 685 та 361 декларанту відповідно 73,4 млн грн та 11,4 млн грн доходу. Доходи, отримані від незалежної професійної діяльності, задекларували 306 мешканці області на суму 25,5 млн гривень. Ще 77 краян інформували про отримання 28,7 млн грн інвестиційного прибутку.

Найбільші суми податку на доходи фізичних осіб, а це 7,4 млн грн та 4,6 млн грн визначили громадянам, які отримували минулоріч подарунки та спадщину та здійснювали  незалежну професійну діяльність. Тим, хто отримував доходи від продажу майна чи отримували іноземні доходи, належить сплатити відповідно 3,2 млн грн та 3 млн грн податку.

Відрадно, що 95 мешканців нашої області, які отримували доходи за кордоном, виконали свій конституційний обов’язок. Вони задекларували 17,2 млн грн доходу.

Крім цього, 44 особи заявили про отримання мільйонних статків на загальну суму 126,5 млн гривень. Основними джерелами доходів мільйонерів є продаж чи здача в оренду нерухомого та рухомого майна, спадщини чи дарування, іноземні доходи, інвестиційні прибутки тощо. Мільйонери мають додатково сплатити 6,1 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 900 тис. грн військового збору.

 

Докладніші консультації – у Центрі обслуговування платників або за телефоном:

 43-46-10, 43-46-46.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь