A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

ПІДТВЕРДЖЕННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ НЕФОРМАЛЬНОГО ПРОФЕСІЙНОГО НАВЧАННЯ ОСІБ ЗА РОБІТНИЧИМИ ПРОФЕСІЯМИ (кухар)

Дата: 15.07.2019 09:57
Кількість переглядів: 1330

ПІДТВЕРДЖЕННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ НЕФОРМАЛЬНОГО ПРОФЕСІЙНОГО НАВЧАННЯ ОСІБ ЗА РОБІТНИЧИМИ ПРОФЕСІЯМИ (кухар)

Відповідно до ст.5 Закону України «Про зайнятість населення» держава гарантує у сфері зайнятості населення підтвердження результатів неформального професійного навчання осіб з робітничих професій. Згідно ст. 1 Закону України «Про професійний розвиток працівників» неформальне професійне навчання - набуття працівниками професійних знань, умінь і навичок, не регламентоване місцем набуття, строком та формою навчання;
підтвердження кваліфікації працівників - процедура визначення відповідності професійних знань, умінь і навичок працівників установленим законодавством вимогам і посадовим обов’язкам, проведення оцінки їх професійного рівня шляхом атестації.
Підтвердити кваліфікацію можуть громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають в Україні, яких визнано в Україні біженцями, яким надано притулок в Україні, яких визнано особами, що потребують додаткового захисту, яким надано тимчасовий захист, а також ті, що одержали дозвіл на імміграцію в Україну. Організація роботи з підтвердження професійної кваліфікації здійснюється Державною службою зайнятості та її територіальними органами. Особа, яка виявила бажання підтвердити результати неформального навчання, звертається до центру зайнятості.
Фахівець центру зайнятості видає особі анкету самооцінювання за обраною професією та інформує її про: вимоги до кваліфікаційного рівня конкретної робітничої професії; критерії оцінювання; процедуру підтвердження кваліфікації; суб’єкти підтвердження, що здійснюють підтвердження кваліфікації за такою робітничою професією, графік та орієнтовну вартість підтвердження кваліфікації.
За результатами заповнення анкети самооцінювання особа подає заяву про підтвердження кваліфікації, до якої додаються необхідні документи:
1. паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України; посвідка на постійне проживання (для іммігранта, іноземця або особи без громадянства, яка постійно проживає в Україні), посвідчення біженця (для біженця), посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту, або особи, якій надано тимчасовий захист в Україні (для таких осіб);
2. копії документа, що засвідчує факт трудових відносин (за наявності), та документа, що засвідчує наявність стажу роботи за професією відповідного кваліфікаційного рівня (за наявності вимог кваліфікаційної характеристики професії за відповідним кваліфікаційним рівнем, професійного стандарту до стажу роботи);
3. оригінал документа про освіту (за наявності). У разі наявності іноземного документа про освіту особа подає також відповідну довідку про його визнання;
4. одна фотокартка розміром 3х4 сантиметри;
5. медична довідка (лікарський консультаційний висновок) за формою №086/о; особова медична книжка (для осіб, які бажають підтвердити кваліфікацію за професією «Кухар»);
6. лист роботодавця про направлення працівника на підтвердження результатів неформального професійного навчання (за наявності).
У разі наявності всіх необхідних документів фахівець центру зайнятості видає особі направлення на підтвердження кваліфікації до суб'єкта підтвердження.
Підтвердити кваліфікацію за професією «Кухар» 3-6 розрядів можливо у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості відповідно до графіків роботи комісій з підтвердження кваліфікації.
Особа, яка підтвердила кваліфікацію, отримує свідоцтво про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації за результатами неформального професійного навчання.
У разі виявлення в особи під час проходження процедури підтвердження кваліфікації рівня професійних знань, умінь та навичок, достатніх для виконання окремих видів робіт за професією, суб’єкт підтвердження видає такій особі сертифікат оцінювання результатів неформального професійного навчання.
Особі, яка не підтвердила кваліфікацію, суб’єкт підтвердження надає рекомендації щодо продовження навчання.
Фінансування підтвердження кваліфікації здійснюється за рахунок коштів особи або роботодавця (у разі направлення ним особи).
За більш детальною інформацією можете звертатись за номером телефону 52-67-70


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь