A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

ОГОЛОШЕННЯ

Дата: 18.06.2019 17:03
Кількість переглядів: 678

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ОС-НОВА» оголошує про проведення відкритого обговорення (відкритого слухання), щодо встановлення «зеленого» тарифу на електроенергію вироблену на об’єктах електроенергетики, що використовують альтернативні джерела енергії, а саме: Великогаївська мікро гідроелектростанція з встановленням енергогенеруючого обладнання потужністю 150 кВт, яка розташована за адресою: Тернопільська обл., Тернопільський р-н, с. Дичків, вул. М. Демидася, 2, за межами населеного пункту на р. Гнізна.

ОБГРУНТУВАННЯ ЩОДО НЕОБХІДНОСТІ ВСТАНОВЛЕННЯ «ЗЕЛЕНОГО» ТАРИФУ

Роботи по реконструкції цілісного майнового комплексу будівель і споруд під Великогаївську мікро гідроелектростанцію з встановленням енергогенеруючого обладнання потужністю 150 кВт завершені. На підставі чого Управлінням Державної архітектурно-будівельної інспекції у Тернопільській області зареєстровано декларацію про готовність до експлуатації об'єкта від 02 квітня 2019 року за № ТП 141190922870. Введення в експлуатацію планується на початку червня 2019 року.

Відповідно до ст. 91 ЗУ «Про альтернативні джерела енергії» «зелений» тариф встановлюється Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг для суб’єктів господарювання, які експлуатують мікро-, міні- або малі гідроелектростанції та встановлюється на рівні роздрібного тарифу для споживачів другого класу напруги на січень 2009 року, помноженого на коефіцієнт «зеленого» тарифу для електричної енергії, виробленої відповідно мікро-, міні- або малими гідроелектростанціями

Крім того, «зелений» тариф встановлюється для кожного суб’єкта господарювання, який виробляє електричну енергію з альтернативних джерел енергії, за кожним видом альтернативної енергії та для кожного об’єкта електроенергетики або для кожної черги будівництва електростанції.

Отже, необхідність встановлення для ТОВ «ОС-НОВА» «зеленого» тарифу на електричну енергію вироблену на «Великогаївській мікро гідроелектростанції з встановленням енергогенеруючого обладнання потужністю 150 кВт», є прямою вимогою чинного законодавства та необхідною економічною складовою для забезпечення діяльності ТОВ «ОС-НОВА».

Оскільки введення в експлуатацію зазначеної «Великогаївській мікро гідроелектростанції з встановленням енергогенеруючого обладнання потужністю 150 кВт» відбудеться протягом червня-липня 2019 року, при розрахунку «зеленого» тарифу, буде застосовуватись коефіцієнт «зеленого» тарифу 3,24, як електричної енергії, виробленої мікро гідроелектростанціями, яка була введена в експлуатацію з 01 липня 2015 року по 31 грудня 2019 року, згідно із ЗУ «Про альтернативні джерела енергії».

Після введення в експлуатацію «Великогаївської мікро гідроелектростанції з встановленням енергогенеруючого обладнання потужністю 150 кВт» уся вироблена електроенергія буде продаватися в ОРЕ України.

Громадські слухання відбудуться «27» червня 2019 року о «10» год. 00 хв. за адресою: Тернопільська обл., Тернопільський р-н, с. Дичків, вул. М. Демидася, (приміщення сільського клубу).

Заявки до участі у відкритому обговоренні, а також зауваження та пропозиції просимо надсилати на електронну адресу: osnova.energy@gmail.com. Заявки, зауваження та пропозиції приймаються до «26» червня 2019 року включно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь