Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Онлайн-сервіси Пенсійного фонду

Дата: 20.05.2019 11:05
Кількість переглядів: 1385

Електронні сервіси Пенсійного фонду України надають можливість громадянам дистанційно отримувати інформацію про сплачені страхові внески, нараховану заробітну плату, страховий стаж, а також отримувати довідки з QR-кодом, СМС-інформування про сплату роботодавцем страхових внесків або отриману чи перераховану пенсію.

Щоб отримати інформацію на Веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України, потрібно зареєструватись в «Особистому кабінеті» за допомогою електронно-цифрового підпису (ЕЦП) або подати заяву до територіального органу Пенсійного фонду.

Після входу в «Особистий кабінет», громадяни можуть отримати такі послуги:

  • подати заяви на призначення/перерахунок пенсії,
  • переглянути свою електронну пенсійну справу,
  • отримати відомості з Реєстру застрахованих осіб ПФУ (РЗО),
  • записатися на прийом до органу Пенсійного фонду,
  • попередньо замовити паперові документи: виписки з системи персоніфікованого обліку; виписки з пенсійної справи (для пенсіонерів); виписки про стан розрахунків з ПФУ (для страхувальників),
  • отримати електронні документи: довідки про доходи пенсіонера для субсидії; довідки про доходи пенсіонера; індивідуальні відомості про застраховану особу (довідка ОК-5); витяг з реєстру застрахованих осіб. 

Для отримання довідки з QR-кодом, необхідно увійти до «Особистого кабінету» на Веб-порталі Пенсійного фонду України за допомогою ЕЦП та вибрати пункт «Запит на отримання електронних документів» у лівому боковому меню у розділі «Комунікації з ПФУ». На екрані відкриється електронний бланк замовлення, де потрібно вибрати необхідний вид довідки та заповнити усі обов’язкові поля. Стан розгляду звернення та завантажити довідку можна у розділі «Мої звернення». Довідка дійсна для отримання субсидій, пред’явлення у банках, оформлення документів у центрах надання адміністративних послуг і її достовірність підтверджена спеціальним QR-кодом.

         Працює і такий онлайн-сервіс для громадян як смс-інформування, за допомогою якого Пенсійний фонд надає інформацію для пенсіонерів про призначення та перерахунок пенсій, а застрахованим особам — про сплату за них єдиного соціального внеску та розмір їхнього страхового стажу.

Зручні онлайн-сервіси значно заощаджують час і забезпечують отримання послуг у Пенсійному фонді України, не виходячи з дому.

 

Людмила Травіна

Начальник відділу обслуговування громадян у місті Тернополі

ТО УПФУ Тернопільської області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь