A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Закликаємо роботодавців забезпечувати працівникам справедливі заробітки

Дата: 25.03.2019 14:59
Кількість переглядів: 546

Тернопільське об’єднене управління Пенсійного фонду України Тернопільської області неодноразово інформувало роботодавців та громадян області про те, що від рівня заробітної плати та набутого страхового стажу залежить розмір пенсії, яка буде нарахована при досягненні працівником пенсійного віку.

Тому кожна  працездатна особа має дбати про майбутнє пенсійне забезпечення замолоду, щоб на старості літ не опинитись у скрутному матеріальному становищі.

Нагадаємо, що особам, які цьогоріч досягнуть пенсійного віку, для призначення пенсії необхідно мати 26 років страхового стажу. До 2028 року законодавчі вимоги до тривалості страхового стажу для реалізації права на пенсійне забезпечення щороку на рік зростатимуть до 35 рокув.

Згідно з ухваленим Законом України «Про Державний бюджет України на 2019 рік», збільшено розмір мінімальної заробітної плати, який  з 1 січня становить:

  • за місячний період – 4173 грн.;
  • у погодинному вимірі – 25,13 грн.

Для зарахування найманому працівникові повного місяця роботи до страхового стажу працедавець зобов’язаний нараховувати заробітну плату в розмірі, не нижчому за  встановлений законодавством мінімальний,  та щомісячно сплачувати не менший за мінімальний єдиний соціальний внесок (з 1 січня 2019 року – 918,06 грн. на місяць).

За даними реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, в Чернівецькій області у січні 2019 року на умовах неповної зайнятості працює близько 18 тисяч осіб, а понад 35 тисячам працівників нарахована зарплата на рівні або менше мінімального розміру, встановленого законодавством.

Закликаємо роботодавців області легалізувати заробітну плату та забезпечити справедливий заробіток найманим працівникам, який має встановлюватися відповідно до складності виконуваної роботи, рівня кваліфікації працівника та  результатів його праці.

 

Олена Бабій

Завідувач сектору забезпечення наповнення бюджету

ТО УПФУ Тернопільської області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь