Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Урочисте відкриття КНП "Великогаївська амбулаторія загальної практики - сімейної медицини"

Дата: 18.03.2019 16:46
Кількість переглядів: 1626

Фото без описуНа подію завітало чимало гостей, серед них представники місцевої, районної та обласної влади, медична спільнота, духовенство. Окрасою святкового дійства стали виступи народного  аматорського хору "Великі Гаї" підкерівництвом Івана Виспінського (концертмейстер - Василь Коваль) та жіночого ансамблю "Білоскірчанка".

Нова сучасна будівля вражає: зі 139 кв. метрів вона збільшилась до 635-ти. Тут працюють уже 4 сімейних лікарі, які обслуговуватимуть жителів сіл Великі Гаї, Дичків, Красівка, Застінка, Товстолуг та Кип'ячка.

    Реконструкція сучасної амбулаторії стала можливою завдяки співпраці Великогаївської сільської ради ОТГ та  обласної державної адміністрації і обласної ради. Фінансування відбувалося за кошти Державного фонду регіонального розвитку та місцевого бюджету.  Загальна кошторисна вартість об'єкта - понад 10 млн. 539 тис. грн., з них половина власні кошти громади. Відтепер у жителів згаданих сіл Великогаївської громади є можливість проходити обстеження та лікування на місці, це зручніше, аніж добиратися до районної лікарні.

Із вітальним словом виступили голова ОДА Степан Барна, голова обласної ради Віктор Овчарук, представники районної влади - Олександр Похилий та Андрій Галайко, депутати ВРУ Тарас Юрик та Роман Заставний, ініціатор створення амбулаторії голова Великогаївської ОТГ - Олег Кохман, директор проекту DOBRE - Беррі Рід.

  Голова Великогаївської обєднаної територіальної громади Олег Кохман у своєму виступі подякував усім хто долучився до реконструції амбулаторії, адже тепер жителі громади  матимуть змогу вчасно та якісно отримувати першу допомогу у зручних кабінетах та за допомогою найсучаснішого обладнання. Він наголосив на значному залученні  коштів з Державного Фонду Регіонального Розвитку – 5 465,8 тис. грн. та місцевого бюджету – 5 073, 9 тис. грн., також голова висловив подяку усоьму колективу однодумців: депутатам Верховної ради України Тарасу Юрику та Роману Заставному, депутатам Великогаївської сільскої ради, «Агропроектному інституту»  на чолі з Володимиром Байко, управлінню капітального будівництва Тернопільської ОДА керівник Віктор Кузяк, згадав щирими словами Володимира Боднарука (який у відійшов у вічність) за важливий внесок у реконструкцію амбулаторії та виготовлення технічної документаці, головному підряднику ТОВ «АваксПроф» в лиці Олександра Ярмоленка за виконані будівельні роботи. На завершення Олег Андрійович запросив усіх жителів сіл Великі Гаї, Дичків, Красівка, Застінка, Товстолуг та Кип'ячка, укладати декларації зі сімейними лікарями, адже це дозволить громадянам отримати своєчасну та якісну медичну допомогу.

   Отці громади благословили медпрацівників та освятили стіни новоствореної амбулаторії. Відбулося урочисте перерізання символічної стрічки. Відкриття амбулаторії  - це шанс жителям громади отримувати кваліфіковану профілактичну та медичну допомогу. Великогаївська сільська амбулаторія - взірець первинної медико-санітарної допомоги.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь