A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення

Дата: 26.02.2019 12:35
Кількість переглядів: 1044

  1. Найменування організатора громадського обговорення

         Великогаївський сільський голова Кохман О.А.

  1. Найменування юридичної особи, якій пропонується присвоїти ім’я фізичної особи

        Комунальний  заклад  Загальноосвітня  школа    І-ІІІ ступенів с. Баворів Великогаївської сільської ради Тернопільської області.

  1. Ім’я фізичної особи, що пропонується присвоїти юридичній особі,  обґрунтування такої пропозиції

Вячеслав Будзиновський

      Яскравою постаттю Західної України в кінці XIX - на початку XX ст. був Вячеслав Будзиновський–відомий український політик, журналіст, публіцист, історик, письменник, незаслужено забутий і не досить знаний  нашим співвітчизникам.

                Будзиновський Вячеслав Титович народився  30 січня 1868 року в селі Баворові теперішнього Тернопільського району. Вчився у Львівському та Віденському університетах. У 1890 році стає одним із фундаторів  Русько-Української радикальної партії, домагався включення до її програми ідеї про державну незалежність України. У 1899 році  стає одним із засновників Української національно - демократичної партії. У 1907 - 1918 р.р. - депутат австро-угорського парламенту, редагував часопис «Громадський голос», газет «Свобода», «Праця» та інші.                                                                                                                                   

                    Автор економічних досліджень «Аграрні відносини» (1894 р.), «Хлопська посілість» (1907 р.), історико-популярних праць «Історія України» у 2-х томах, «Ішли діди на муки: введення в історію України», «Смішне в поважнім», «Історія національної думки на тлі моїх споминів з дитячих літ». З 1888 року друкувався у журналі «Товариш». У Чернівцях видавав газету «Праця» (1897 р.). Разом з Д. Лукіяновичем видавав  «Універсальну бібліотеку», літературно-освітній часопис «Світ» (1906 - 1907 р.р.).  Автор збірок оповідань, історичних повістей «Пригоди запорозьких скитальців», «Осавул Підкови», «Гримить», «Козак Шуба» та багатьох інших творів. Видав антологію історичних пісень і дум із своїми коментарями «Козацькі часи в народній пісні». Його перу належать статті і спогади про Леся Мартовича і Василя Стефаника.

         Тривалий час імя нашого славетного земляка замовчувалося. В 1991 році вийшла збірка його повістей «Осавул Підкови», того ж року в Тернополі побачила світ праця «Як Москва нищила Україну».                         

                   Помер В.Будзиновський 14 лютого 1935 року у м. Львові і похований на Личаківському цвинтарі.

  1. Назва суб’єктів, що внесли пропозицію щодо присвоєння юридичній особі імені фізичної особи

                     Кохман Олег Андрійович- Великогаївський сільський голова

  1. Строк, місце, час проведення заходів з громадського обговорення, акредитації представників засобів масової інформації, реєстрації учасників

           Громадські слухання ініціативи  щодо присвоєння імені Вячеслава Будзиновського    комунальниму  закладу  Загальноосвітня  школа    І-ІІІ ступенів с. Баворів Великогаївської  сільської  ради  Тернопільської області  відбудуться  о 18.00  24  березня   2019 року  за адресою               с. Баворів,     вул. Лесі Українки,1.

  1. Поштова адреса, адреса електронної пошти, номер телефону, строк і форма для подання пропозицій (зауважень)

         47722, Тернопільська область, Тернопільський район, с. Великі Гаї, вул. Галицька, 47, відділ освіти виконавчого комітету Великогаївської сільської ради, ел.  пошта  040616842@mail.gov.ua, тел.49-03-73,49-03-33

       Пропозиції (зауваження) учасників громадського обговорення подаються у письмовій чи усній формі, надсилаються електронною поштою із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає, у строк до 30 квітня 2019 року.

  1. Місцезнаходження та (або) адресу електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення

          47722, Тернопільська область, Тернопільський район, с. Великі Гаї, вул. Галицька, 47, ел. пошта  040616842@mail.gov.ua, тел. 49-03-73,        49-03 -33.

  1. Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення

             Мирослав  Дишкант

  1. Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення

               Узагальнені результати громадського обговорення будуть оприлюднені на офіційному веб-сайті Великогаївської сільської ради     не пізніше   10 травня 2019 року (http:// velykogaivska.gromada.org.ua ).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь